ZF News

Allianz: plus 7% la prime brute subscrise, până la aproape un miliard de lei, însă asigurările de viaţă stagnează

Allianz: plus 7% la prime brute subscrise, până la...

Autor: Ciprian Botea

27.02.2015, 00:08 286

Afacerile locale ale Allianz au crescut cu 9% în ultimii trei ani, dar între 2009 şi 2011 nemţii raportaseră venituri în scădere cu 35%, astfel că trebuie să mai recupereze 400 mil. lei pentru a reveni la nivelul de dinaintea crizei.

Grupul german Allianz, care deţine cea mai mare companie locală de asigurări (Allianz-Ţiriac), a raportat anul trecut prime de 986 milioane de lei (223 mil. euro), în creştere cu 7% la valori exprimate în lei faţă de 2013, datorită vânzărilor mai mari de poliţe de asigurări generale (în principal poliţe auto şi property).

Asigurările generale au reprezentat 90% din subscrierile totale, respectiv 884 mil. lei, fiind în creştere cu aproape 8%. Allianz nu a publicat date privind subscrierile pe clase de asigurare, dar cifrele anunţate de Allianz-Ţiriac după primele nouă luni de anul trecut arătau că poliţele auto facultative şi obligatorii reprezintă circa trei sferturi din portofoliul de asigurări generale.

Poliţele non-auto înregistraseră totuşi o creştere cu 9% în primele nouă luni din 2014. Remi Vriganud, austriacul care conduce de doi ani şi jumătate Allianz-Ţiriac, spunea recent că pe piaţa locală se vorbeşte prea mult despre poliţele de răspundere civilă auto (RCA), dar că o atenţie sporită ar trebui acordată asigurărilor de locuinţe sau de răspundere civilă, unde gradul de penetrare în rândul populaţiei este redus.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO