ZF News

Ambasadă: Medici specialişti din Franţa vin pentru a opera la Bucureşti, alături de cei români

Ambasadă: Medici specialişti din Franţa vin pentru a...

Autor: Elvira Gheorghita

08.11.2015, 18:47 149

"Ambasada Franţei este în permanenţă în contact cu autorităţile române împreună cu care lucrează în cooperare deplină. Aşa cum am anunţat vineri, 6 noiembrie, o linie de gardă a solidarităţii va fi asigurată pentru a permite medicilor specialişti voluntari să vină din Franţa pentru a opera la Bucureşti, alături de echipele de medici români, pentru asigurarea tratamentului unui număr cât mai mare de pacienţi. Primii medici din Franţa vor sosi în seara aceasta (duminică seară - n.r.) şi în cursul zilei de mâine (luni - n.r.)", arată un comunicat al Ambasadei Franţei la Bucureşti, remis duminică agenţiei MEDIAFAX.

Duminică seara, la Ambasada Franţei este programată o primă întrevedere, între primul medic care va sosi din Franţa şi autorităţile române, precizează sursa citată.

"Aşa cum s-a declarat şi anterior, Franţa este gata să preia şi să trateze pacienţi, în cadrul structurilor sale specializate în funcţie de capacităţile sale de primire. Pentru a fi cât mai eficiente posibile - şi în interesul pacienţilor - aceste posibile transferuri vor fi efectuate în coordonare cu autorităţile franceze, în special cu Ambasada Franţei, care este în legătură cu Centrul de criză şi ajutor al Ministerului francez al Afacerilor Externe şi cu Ministerul Sănătăţii. Primirea acestor pacienţi în cadrul structurilor specializate din Franţa va depinde în mod evident de avizele medicale, în special din partea medicilor din Franţa aflaţi la faţa locului, în România", se arată în comunicatul Ambasadei Franţei.

Secretarul general al Societăţii franceze pentru studiul şi tratarea arsurilor, Marc Chaouat, anunţa, vineri, la Ambasada Franţei, că doi medici din Franţa, între care un român, vin la Bucureşti să ajute la intervenţiile chirurgicale la care vor fi supuşi răniţii din Colectiv.

Bilanţul persoanelor decedate în tragedia de la Colectiv a ajuns la 45, după ce duminică au murit patru persoane, iar sâmbătă alte nouă, două dintre acestea în Olanda. În spitalele din Capitală erau internaţi, duminică la amiază, 95 de răniţi în incendiul din Colectiv, dintre care 36 în stare gravă şi critică, iar 57 stabili.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO