ZF News

Antreprenorii români ridică 100.000 mp de birouri în ţară

Antreprenorii români ridică 100.000 mp de birouri în...

Autor: Cristi Moga

04.03.2015, 00:07 883
Dezvoltatorii imobiliari vor finaliza anul acesta în Iaşi, Cluj, Timişoara, Târgu-Mureş şi Braşov zece clădiri de birouri cu o suprafaţă închiriabilă de circa 100.000 de metri pătraţi, investiţiile fiind realizate în special de oameni de afaceri români, potrivit unei analize a ZF.

În birourile dezvoltate de fraţii Cristescu, familia Benţa, Bogdan Piţigoi sau Iulian Dascălu vor lucra angajaţi ai unor companii precum Continental, E.ON, GfK sau UBIS (UniCredit), grupuri care găsesc condiţii bune să se dezvolte în oraşele mari din ţară unde există centre universitare puternice.

Antreprenorul Ovidiu Şandor va da în folosinţă la jumătatea acestui an cea de-a cincea clădire a proiectului City Business Center din Timişoara, iar la finalul anului, alături de sud-africanii de la NEPI, timişoreanul va finaliza a doua clădire a proiectului The Office din Cluj. Totodată, omul de afaceri Gheorghe Iaciu, care controlează Impact, va finaliza în mai proiectul Moldova Center din Iaşi.

„Multinaţionalele prezente în România au început să replice modelul şi în alte oraşe, dar sunt şi companii locale care se extind“, a declarat Iaciu, în timp ce Ovidiu Şandor vede planuri de dezvoltare la majoritatea companiilor străine care au pus deja piciorul în România, dar puţini jucători noi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO