ZF News

ASF a „concertat“ un grup de firme cu 23% din SIF1

ASF a „concertat“ un grup de firme cu 23% din SIF1

Autor: Roxana Pricop

02.03.2015, 00:04 462

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a sus­pendat la 5% drepturile de vot pentru un grup de acţionari pe care i-a considerat că acţionează concertat şi care deţin cumulat 23,46% din acţiunile SIF Banat-Crişana (SIF1).

Din grupul de acţionari fac parte şase firme: Aris Capital (cu beneficiari Gheorghe Bîlteanu, tatăl fostului preşedinte al SIF1, şi Nabil Lakis), Torch Invest SRL, Oshia Holdings Ltd, Macelia Investments Ltd, Smart Capital Investments Ltd şi Monticlifti Management Ltd.

Decizia a fost luată vineri, 27 februarie, în condiţiile în care azi are loc AGA la SIF Banat-Crişana în care sunt alegeri pentru patru noi administratori pe locurile lăsate libere de Dragoş Bîlteanu şi Najib El Lakis, aflaţi în arest, şi pe locurile a doi administratori care au demisionat anul trecut fără prea multe explicaţii.

Grupul de acţionari deţine 23,46%, iar ASF i-a obligat să vândă diferenţa de 18,46% din SIF1, în valoare de circa 143 milioane de lei la ultima cotaţie din piaţă. Grupul de acţionari trebuie să se alinieze la pragul de 5% în următoarele 30 de zile. Deţinerile unui investitor sau ale unui grup de investitori prezumaţi că acţionează împreună (concertat) sunt limitate prin lege la 5% din capitalul SIF-urilor. Pentru cele patru locuri de administratori la SIF Banat-Crişana (SIF1) s-au înscris un număr record de 21 de candidaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO