ZF News

Astra Asigurări se mută pe AeRO, în contextul desfiinţării Rasdaq

Astra Asigurări se mută pe AeRO, în contextul...

Autor: Marius Oncu

20.02.2015, 19:24 265

"Aprobarea efecturării de către societate a demersurilor legale în vederea admiterii la tranzacţionare a acţiunilor emise de societate în cadrul sistemului alternativ de tranzacţionare administrat de Bursa de Valori Bucureşti (BVB)", se arată într-un raport cu deciziile AGA transmis de Astra BVB.

Piaţa Rasdaq va fi desfiinţată în luna octombrie, iar companiile care nu se transferă pe piaţa reglementată sau pe sistemul alternativ (ATS) al BVB vor fi delistate.

Bursa de valori Bucureşti va relansa pe 25 februarie secţiunea de tranzacţionare de acţiuni a actualei pieţe ATS sub denumirea AeRO. Piaţa AeRO este segmentul dedicat acţiunilor din cadrul sistemului alternativ de tranzacţionare al BVB. Acesta este un segment de piaţă dedicat listării companiilor la început de drum, pentru finanţarea proiectelor, creşterea vizibilităţii şi contribuţiei la dezvoltarea mediului de afaceri.

Autoritatea de Supraveghere Financiară a instituit, în a doua parte a lunii februarie 2014, procedura de redresare financiară prin administrare specială a companiei Astra, a suspendat acţionarii şi conducerea şi a numit firma KPMG ca administrator special, după ce a constat că asigurătorul are nevoie de capital suplimentar.

Preşedintele ASF, Mişu Negriţoiu, a declarat în decembrie că 3-4 investitori străini au accesat informaţiile din banca de date deschisă în procesul de atragere a unui investitor pentru capitalizarea Astra Asigurări, care s-ar putea încheia până la finele primului trimestru din acest an.

Prin instituirea procedurii de redresare financiară, ASF a solicitat asigurătorului majorarea capitalului social cu 490 milioane de lei în 12 luni, din care 70 milioane de lei într-o primă fază.
La începutul lunii octombrie, Astra şi-a majorat capitalul cu 65,1 milioane de lei, la 257,8 milioane de lei, în urma derulării unei oferte de vânzarea de acţiuni noi către acţionarii existenţi.

După încheierea operaţiunii, asigurătorul va avea un capital social de 257,8 milioane de lei, deţinut de The Nova Group Investments România SA - 72,75% şi Epsilon Estate Provider SRL- 27,01%, alături de mai multe persoane fizice şi juridice, cu o participaţie reprezentând 0,23% din capitalul social.

The Nova Group Investments România şi Epsilon Estate Provider sunt controlate de omul de afaceri Dan Adamescu.

Astra Asigurări a avut în primele nouă luni ale anului trecut venituri din prime brute subscrise de 555,22 milioane lei, în scădere cu 30,8% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2013, şi un profit de 54,6 milioane lei, mai mic cu 7,4%, a anunţat în ianuarie KPMG Advisory.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO