ZF News

Brise Group a preluat controlul unei firme de transport de cereale

Sursa foto - Shutterstock

Sursa foto - Shutterstock

Autor: Gabriel Razi

05.03.2015, 00:07 5581

Omul de afaceri Marius Bucur, care deţine Brise Group, o afacere de peste 260 mil. euro din agrobusinessul local, a preluat controlul asupra pachetului majoritar de acţiuni în cadrul firmei Granex din Constanţa, unde deţinea anterior 49% din acţiuni. Bucur a cumpărat 2% din acţiunile firmei de la Alexandru Guţu. Granex este o afacere cu încasări de 16 mil. euro anual şi active de 4 mil. euro. Reprezentanţii Brise Group nu au făcut ieri niciun comentariu pe tema acestei tranzacţii.

Granex este cunoscută în piaţa de agrobusiness ca o firmă ce avea anterior o colaborare strânsă cu Brise Group prin inter­me­diul serviciilor de transport oferite de flota de camioane a com­paniei. Transportatorul are o istorie de afaceri de 16 ani şi este implicat în transportul de cereale, dar şi în comerţul cu fu­raje. Preluarea controlului asupra transportatorului de cereale vine în contextul în care Brise Group s-a afirmat în ultimul an şi jumătate ca unul dintre cei mai activi jucători din agrobusiness pe piaţa de fuziuni, achiziţii şi investiţii. Afacerile Brise Group sunt generate de comerţul cu materii prime agricole şi distribuţia de îngrăşăminte, pesticide şi seminţe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO