ZF News

BT a angajat AT Kearney să se ocupe de integrarea Volksbank

Fuziunea dintre Banca Transilvania şi Volksbank va începe în primăvară. Banca nou-creată ar putea urca pe poziţia a doua în sistemul bancar, cu o cotă de piaţă de peste 13%.

Fuziunea dintre Banca Transilvania şi Volksbank va începe în primăvară. Banca nou-creată ar putea urca pe poziţia a doua în sistemul bancar, cu o cotă de piaţă de peste 13%.

Autor: Ciprian Botea

27.02.2015, 00:06 593
Negocierile pentru preluarea Volksbank, finalizate în decembrie anul trecut, fuseseră mediate de banca de investiţii austriacă Vienna Capital.
 
Banca Transilvania, care se aşteaptă să fi­na­lizeze în două luni tranzacţia de preluare a subsidiarei locale a Volksbank, i-a angajat pe consultanţii de la AT Kearney pentru a struc­tura procesul de fuziune a celor două bănci, în urma căruia ar putea rezulta un nou ju­cător pe poziţia a doua din sistemul bancar ro­mâ­nesc. AT Kearney este o companie de con­sultanţă americană cu o istorie de 90 de ani, care şi-a deschis un birou la Bucureşti în 2007.
 
Tranzacţia se află în acest moment în etapa de obţinere a autorizaţiilor din partea BNR şi a Consiliului Concurenţei. BT a primit deja o derogare de la Concurenţă pentru a se implica în activitatea Volksbank, în contextul crizei creditelor în franci elveţieni. Volksbank are circa 18.000 de clienţi cu credite în franci. Acordul de preluare a Volksbank a fost semnat la finalul anului trecut.
 
„Acesta este cel mai important şi ambiţios proiect al nostru din 2015. Au fost formate deja echipe mixte, cu responsabilităţi în domenii-cheie, cu oameni din BT, Volksbank şi consultanţi cu experienţă inclusiv internaţională de la AT Kearney”, a declarat Omer Tetik, directorul general al BT.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO