ZF News

Ce avantaj strategic mai are România din gazul propriu după scumpiri de 30%?

Eric Stab, preşedinte şi di­rec­tor general al GDF SUEZ Energy România. Fotograf: Silviu Matei

Eric Stab, preşedinte şi di­rec­tor general al GDF SUEZ Energy România. Fotograf: Silviu Matei

Autor: Roxana Petrescu

20.02.2015, 00:06 1327

Într-un singur an, preţul gazului din producţia internă pentru consumatorii industriali a crescut cu circa 30%, preţul intern fiind aliniat la referinţele de preţ europene.

De la 1 ianuarie, nicio mică afacere nu mai beneficiază de tarife reglementate, doar popula­ţia fiind în continuare protejată.

Cine mai plăteşte factura la gaze în aceste condiţii şi ce avantaj strategic mai are Ro­mânia când resursele sale in­terne se vând la preţuri inter­na­ţio­nale?

În prima zi a ZF Power Summit ’15, evenimentul de­di­cat sectorului energetic or­ga­ni­zat de Ziarul Financiar în pe­rioa­da 23-24 februarie, punem pe masă acest subiect alături de cei mai im­portanţi jucători din in­dustrie, dar şi de autorităţile din do­meniu.

Eric Stab, preşedinte şi di­rec­tor general al GDF SUEZ Energy România, cel mai mare furnizor de gaze naturale, va participa pe data de 23 februarie la ZF Power Summit ’15 într-un panel în care sectorul utilităţilor va fi sub analiză. Stab coordonează, în calitate de preşedinte şi CEO al GDF SUEZ Energy Eastern Europe, şi activităţile de energie ale grupului GDF SUEZ din Austria, Cehia şi Slovacia. Din 2011 este membru al board-ului Consiliului Investitorilor Străini, unde deţine vicepreşedinţia şi conducerea Task Force Energy.

Cum a evoluat preţul gazului din import odată cu prăbuşirea barilului de petrol? Cât la sută din populaţia României este racordată la reţeaua de gaze şi cum poate creşte această proporţie?

Aflaţi răspunsul la aceste întrebări la ZF Power Summit ’15, 23-24 februarie. Două zile. Totul despre energie.

 
 

Eric Stab

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO