ZF News

Centrul vechi a pus berile la rece pentru cei trei fani ai lui Chelsea veniţi la Bucureşti. GALERIE FOTO

Centrul Vechi se pregăteşte pentru fanii Chelsea

Centrul Vechi se pregăteşte pentru fanii Chelsea

Autor: Cristina Roşca, Gabriel Razi

07.03.2013, 12:42 2729

Centrul istoric al Capitalei a început aseară să prindă viaţă abia după ce orologiul a bătut orele 18. Sutele de vizitatori erau însă români, ieşiti de la lucru şi veniţi la bea o bere la căderea serii. Proprietarii de localuri din centrul vechi erau pregătiţi însă se îi întâmpine pe englezi, pe fanii lui Chelsea veniţi ieri cu echipa la Bucureşti pentru meciul cu Steaua din optimile Europa League. Afişe de primire, meniuri în engleză, steaguri cu emblema clubului britanic, toate decorau geamurile, uşile şi trotuarele din centrul vechi, kilometrul zero al distracţiei care adună 150 de restaurante, cafenele şi baruri. Englezii se lăsau însă aşteptaţi.

“Au venit doar doi englezi până acum. Tot centrul vechi îi aşteaptă dar se lasă aşteptaţi”, spunea aseară reprezentantul barului irlandez the Gin Factory. “Mâine poate vin în număr mai mare, pentru că acum dacă sunt 50 cu totul cei veniţi”.

Deşi iniţial proprietarii de localuri din centrul istoric estimau 2-3.000 de turişti, reprezentanţii clubului britanic le-au temperat aşteptările anuntând că doar 600 de persoane vor sosi la Bucureşti pentru a-şi susţine echipa. Aseară însă cei mai mulţi încă nu sosiseră.

După mai bine de o oră de plimbare prin centrul oraşului am întâlnit trei englezi. Nu îi dădea de gol nici îmbrăcămintea, nici faţa şi nici însemnele cu Chelsea de pe fular, tricou sau geantă. I-a dat de gol faptul că trăgeau după ei trollerele de călătorie.

“Mergem întotdeauna cu Chelsea la meciurile din deplasare. Doar anul acesta am fost în Torino, Copenhaga, Praga şi Monaco. Acum am venit la Bucureşti”, spune Noel, 54 de ani, safety manager. El a venit la meci alături de un prieten şi de soţia sa. “Mergem peste tot cu echipa, problema e că nu avem mai mult concediu. Fiecare meci înseamnă pentru noi şi o mini-vacanţă pentru că alte vacanţe nu avem cum să facem dat fiind că tot concediul îi consumăm cu meciurile”.

La Bucureşti stăteau doar trei zile (miercuri-vineri) pentru că sâmbătă trebuiau să ajungă la Manchester, unde Chelsea avea următorul meci.

“O să şi vizităm puţin. Din ce am văzut până acum – am venit cu autobuzul de la aeroport până în centru – ne place. Când am venit nu ştiam la ce să ne aşteptăm”. Până la Bucureşi au ajuns cu Blue Air, pentru că stau lângă aeroportul Luton (pentru curse low cost) şi au găsit şi o ofertă bună. “Cu Wizzair am zburat la Praga însă aveau preţuri foarte mari pentru Bucureşti”. În Capitală s-au cazat la Radisson Blu, hotelul de cinci stele de pe Calea Victoriei. Erau pregătiţi cu o hartă pentru drumul de circa 30 de minute din centrul istoric până în Calea Victoriei. În drum s-au oprit însă pentru o bere, bere pe care cârciumarii din centru deja o puseseră la rece pentru englezi.

Suporterii britanici sunt cunoscuţi în întreaga lume pentru că îşi însoţesc în număr mare echipa favorită în deplasare şi pentru că sunt avizi băutori de bere, mai deschişi la buzunar decât francezii sau olandezii.

“Berea e ieftină aici. Dăm şi o liră pentru o bere pe când la noi ne costă de peste trei ori mai mult”, spuen Noel care precizează că are un buget de cheltuială de 100 de lire pentru şederea de la Bucureşti. Nici berea ieftină, nici atmosfera din centrul vechi nu i-au convins pe britanici să vină la Bucureşti.

“Suntem fullybooked, însă de români. Din cele 250 de locuri ocupate maxim 50 sunt rezervate pentru englezi, şi nici nu ştim dacă ei sunt turişti sau expaţi”, spune Marius Revent, director de marketing al barului Bordello din centru, unul dintre cele mai populare, cu venituri anuale de circa 1 mil. euro, potrivit surselor din piaţă.

“Este un meci al nostru al românilor, şi noi trebuie să ne bucurăm de ei. Cei mai mulţi care vor veni în centrul vechi vor fi tot românii”, spune el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO