ZF News

Clujenii de la EBS şi-au bugetat o creştere de 35% a afacerilor pentru 2013

Clujenii de la EBS şi-au bugetat o creştere de 35% a...

Autor: Laurentiu Cotu

26.12.2012, 20:00 314

Furnizorul de soluţii software integrate de gestiune ERP (Enterprise Resource Planning) EBS mizează în 2013 pe un avans de 35% al afacerilor, faţă de acest an. Clujenii spun că vor încheia anul 2012 cu o cifră de afaceri de 12,5 mil. euro, în creştere cu 43% faţă de anul trecut, evoluţie susţinută de trendul ascendent al vânzărilor, atât pe piaţa internă, cât şi la extern, pentru toate zonele de servicii.

‘’Pentru anul 2013 planificăm o creştere de 35% a afacerilor, faţă de anul curent. Anul 2012 a început foarte bine, iar piaţa a fost dinamică. Rămânem optimişti la ora actuală, însă urmărim îndeaproape evoluţia pieţei şi suntem pregătiţi să implementăm măsuri de reducere a riscului operaţional, în cazul deteriorării acesteia’’, a declarat pentru ZF Transilvania Daniel Metz, CEO EBS România.

Pe piaţa locală portofoliul de clienţi EBS s-a mărit în acest an atât pe segmentul Clarvision ERP, cât şi pe segmentul SAP. Printre clienţii EBS se numără companiile Kromberg&Schubert, Eybl Automotive, Hella România, Plastehnick, Topanel, I.A.M.U. Blaj, Kirchhoff Automotive, Besser Orăştie, PBF, Kastamonu România sau Bohler. Totodată, EBS şi-a extins parteneriatele existente pe piaţa externă şi a câştigat noi clienţi precum SAGE, Consultinform (Elveţia), HMM, Itelligence sau BLD.

Pentru piaţa externă EBS furnizează servicii de IT outsourcing (Nearshore) şi dezvoltă aplicaţii software la cerere. Divizia de nearshore are în portofoliu clienţi precum BMW, Ford, Daimler, SAP, SAB Miller, Delphi Packard, Electrolux, TDS Fujitsu sau Delta Invest. Pe lângă industria producătoare de automobile, EBS furnizează servicii şi pentru domenii precum asigurări, utilităţi, sectorul public, sectorul bancar, media sau IT.

EBS are parteneriate cu furnizori de tehnologie software, precum SAP, Microsoft, Oracle sau IBM. În momentul de faţă, compania este prezentă în Bucureşti, Braşov, Sibiu, Timişoara, Cluj-Napoca şi din acest an la Iaşi.

Compania a depăşit în prezent pragul de 500 de angajaţi, însă continuă campania de recrutări şi în anul 2013, când şi-a planificat angajarea a încă 150 de oameni, din care 80 la Cluj-Napoca, iar restul în cadrul filialelor din ţară. Astfel, până la finalul anului 2013 EBS ar putea ajunge la peste 650 de angajaţi.

Pentru EBS, 2012 a reprezentat un an cu investiţii în filiale noi, plus sedii noi în oraşele în care compania era deja prezentă. Astfel, până în momentul de faţă s-au investit peste 1,5 milioane de euro, însă compania îşi propune să continue investiţiile în perioada următoare.

Acţionarii EBS România, cea mai importantă companiei a grupului EBS, sunt oamenii de afaceri Daniel Metz cu 75% din acţiuni şi cetăţeanul german Andreas Thomas Kammerle cu 25% din acţiuni. EBS a realizat în 2011, la nivel de grup, o cifră de afaceri de 9,3 mil. euro, în creştere cu 60% faţă de anul precedent.  

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO