ZF News

Designerul-şef al Renault anunţă ofensiva: 10 noi modele în următorii doi ani

Designerul-şef al Renault anunţă ofensiva: 10 noi...

Autor: Bogdan Alecu

04.03.2015, 16:30 312

Renault are în plan lansarea a zece noi modele până la finalul anului următor, iar în cinci ani promite să ofere maşinilor sale electrice o autonomie suficient de mare, faţă de cea de 150-200 km din prezent.

“Avem deja patru modele electrice în gamă, mai mult decât oricare alt constructor. În plus, ZOE Z.E. are cel mai înalt grad de satisfacţie al clienţilor, de 94% în urma feedbackului primit de la clienţi. Ce îi nemulţumeşte este însă autonomia bateriilor, nu designul. ZOE a primit deja la doi ani de la prezentare un nou motor mai eficient şI un nou tren de rulare ce îi asigură şi o autonomie mai mare. În cinci ani nu vom mai avea probleme cu autonomia deoarece bateriile vor fi suficient de mari pentru a elimina acest neajuns”, a spus van den Acker.

Următorul pas al Renault va fi acela de a se relansa în cursa pentru clasa medie odată cu înlocuirea actualelor modele Laguna şi Latitude cu un nou sedan de segment D ce va concura cu noile Ford Mondeo şi VW Passat.

“Următoarea generaţie a sedanului de clasă medie al Renault va fi lansat în iulie şI va fi o maşină foarte atractivă. Viitorul model va înlocui Laguna şi Latitude. Este mai bine să avem un singur model şi bun decât două, mai ales că avem o concurenţă puternică pe segment din partea germanilor. De asemenea, numele de Laguna va dispărea, iar noul automobil va fi unul complet nou, proiectat pentru piaţa europeană şi cea asiatică”, a subliniat van den Acker.

Gama Renault se va reînnoi aproape în totalitate în următorii ani, francezii având programată o adevărată ofensivă în 2015 şi 2016.

“Anul acesta vom lansa în total cinci noi modele şI încă cinci anul viitor. Până la finalul lui 2016 vom vedea toată gama nouă. Gama Renault trebuie să evolueze şi să păstreze cursul ascendent”, a subliniat Laurens van den Acker.

Următorul model de volum ce va fi reînnoit este Megane, modelul de segment compact al constructorului francez.

“Viitorul Megane va fi prezentat în toamnă, în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt şI va beneficia de noutăţile pe care le-am prezentat pe noul Espace. Designul său va fi unul inovativ şi latin. Designul său nu va fi o reinterpretare, ci o evoluţie care se va înscrie în gama actuală”, a spus van den Acker.

Renault a lansat începând cu 2012 noile modele sub semnătura lui Laurens van den Acker, pornind cu cea de-a patra generaţie a Clio, urmat de Captur, Megane facelift şi acum Kadjar, crossoverul compact cu tracţiune integrală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO