ZF News

Fondurile străine îşi reduc expunerile pe acţiuni româneşti

Fondurile străine îşi reduc expunerile pe acţiuni...

Autor: Roxana Pricop

04.03.2015, 00:08 1745
Fondurile străine de investiţii îşi reduc expunerile pe acţiunile româneşti, lăsând bursa de la Bucureşti pradă unei evoluţii modeste, în timp ce în vestul Europei şi peste Ocean indicii bursieri sunt la maxime istorice, recuperând de mult pierderile cauzate de criza din 2008.

Indicele BET este cotat în prezent la 7.206 puncte şi mai are de raportat o creştere de peste 33%  pentru a reveni la nivelul din 2007. Luând în calcul evoluţia de anul trecut a bursei, un avans de 33% ar putea fi obţinut în trei sau patru ani.

Investitorii de pe bursele mature, aşa cum sunt cele din Germania şi America, pieţe cu care bursa de la Bucureşti se corelează destul de puternic, sunt euforici şi îşi trăiesc în aceste zile visul cu ochii pentru că principalii indici nu doar că au recuperat, pierderile cauzate de criza din 2008 dar au atins noi maxime istorice.

„Fondurile străine şi-au redus din poziţiile cu care sunt pe bursa de la Bucureşti. Nu este suficient ca BVB să fie o piaţă ieftină şi să aducă dividende ri­dicate, ci are nevoie şi de un motor de creş­tere pentru viitor, iar fără noi oferte de acţiuni sau listări în acest an fondurile străine de investiţii cu expunere locală nu se aşteaptă să se întâmple evenimente majore pe piaţa locală“, a spus un broker din primii cinci intermediari de la BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO