ZF News

Ford România reduce numărul angajaţilor disponibilizaţi de la uzina de la Craiova

Ford România reduce numărul angajaţilor...

Autor: Bogdan Alecu

06.03.2015, 13:33 961

Ford a redus numărul angajaţilor de urmează a fi disponibilizaţi de la uzina din Craiova de la 680 la mai puţin de 500, în urma unor negocieri cu sindicatele, potrivit reprezentanţilor companiei.

„Pentru a asigura cometitivitatea uzinei din Craiova şi pentru a avea control asupra costurilor operaţionale, Ford România a anunţat în luna noiembrie a anului trecut un program de încetare voluntară a relaţiilor de muncă, împreună cu un program de concediere pe motive economice, care a vizat aproximativ 680 de posturi. Peste 490 de angajaţi ai uzinei Ford Craiova au aplicat pentru programul de încetare voluntară a relaţiilor de muncă, iar cererile acestora au fost acceptate de către conducere”, a spus Ana-Maria Timiş, directorul  de comunicare al companiei.

Ford România în urma negocierilor cu cele două sindicate au ajuns la o înţelegere cu privire la implementarea unui program redus la uzină cu 8%, ceea ce permite companiei să renunţe la disponibilizarea a 170 de persoane.

Programul redus de muncă va putea fi pus în practică după înregistrarea oficială a acestuia la autorităţile relevante. Pe parcursul acestui program de muncă redus, angajaţii vor fi remuneraţi conform prevederilor contractului colectiv de muncă şi legislaţiei în vigoare, ceea ce înseamnă că şi salariile vor fi reduse cu 8%.

Ford a investit la Craiova peste 1 miliard de euro în uzină, dar de la aproape 4.000 de angajaţi s-a ajuns la 2.700, iar de la producţia promisă iniţial de 300.000 de maşini anual, abia s-a ajuns la una de 70.000 în 2013.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO