ZF News

Grupul siderurgic Mittal caută oameni pentru combinatul din Hunedoara pe fondul creşterii producţiei cu 10%

Grupul siderurgic Mittal caută oameni pentru combinatul...

Autor: Laurentiu Cotu

19.02.2015, 16:46 2873

’’Persoanele interesate se vor prezenta în data de 23 februarie la bursa locurilor de muncă, organizată de către A.J.O.F.M Hunedoara. Contractul individual de muncă se întocmeşte pe perioadă determinată de 12 luni’’, se arată în comunicatul primăriei Hunedoara. În combinatul siderurgic din Hunedoara lucrează în prezent 628 de oameni, iar noile angajări se fac pe fondul creşterii capacităţii de producţie cu aproximativ 10% în acest an, conform reprezentanţilor departamentului de resurse umane al ArcelorMittal Hunedoara.

’’Vrem să creştem cu aproximativ 10% capacitatea combinatului şi vom anagaja oameni în producţie. În prezent dispunem de 628 de angajaţi’’, au declarat pentru ZF Transilvania reprezentanţii departamentului de resurse umane al ArcelorMittal Hunedoara.

Combinatul de la Hunedoara produce oţel beton, sârmă, profile speciale şi pentru minerit, profile grele mijlocii şi uşoare. Compania a realizat în 2013 o cifră de afaceri de aproximativ 499,7 mil. lei (112 mil. euro), însă a avut o pierdere de 29,8 mil. lei (6,7 mil. euro), conform site-ului Ministerului de Finanţe Publice. Principalul acţionar al companiei este grupul ArcelorMittal cu o participaţie de 96,4%, în timp ce aproape 3,6% din titluri se află în posesia altor investitori. ArcelorMittal este cel mai mare producător de oţel din lume, fiind condus de miliardarul indian Lakshami Mittal. În România, grupul deţine două combinate siderurgice, la Galaţi şi Hunedoara, două fabrici de ţevi, la Iaşi şi Roman, operatorul portuar Romportmet Galaţi şi o divizie a ArcelorMittal Construction.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO