Ioan Popa a mai făcut un pas spre exit-ul din afacerea Pangram Reşiţa. Italienii au 90% din firmă

4 mar 2015 Autor: Gabriel Razi

Grupul italian de panificaţie Colussi a ajuns să deţină 90% din acţiunile Pangram Reşiţa, producătorul pastelor Monte Banato, după ce au preluat 30% din acţiunile companiei în urma unei tranzacţii cu omul de afaceri român Ioan Popa, fondatorul acestui business.
 
Mişcarea italienilor vine la nouă ani de la intrarea în acţionariatul producătorului de paste prin preluarea unei participaţii de 60%.
 
„Am 20 de ani de când fac paste şi oamenii se mai schimbă. Acum mă implic mai mult în zona de turism”, a declarat Ioan Popa, fondatorul Pangram.
 
Antreprenorul român menţine un pachet de 10% din acţiunile producătorului de paste, dar în urma tranzacţiei cu italienii a renunţat la conducerea directă a companiei în favoarea lui Luigi Colussi, fiul pro­prietarului com­paniei italiene. Pro­ducătorul este unul dintre cei mai mari jucători din industria de panificaţie italiană, are o istorie de 104 ani şi opt unităţi de pro­ducţie.
 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 04.03.2015

 
Cuvinte cheie:
italieni
, afaceri
, resita
, producator
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide