ZF News

Ioan Popa a mai făcut un pas spre exit-ul din afacerea Pangram Reşiţa. Italienii au 90% din firmă

Ioan Popa a mai făcut un pas spre exit-ul din afacerea...

Autor: Gabriel Razi

04.03.2015, 00:06 1020
Grupul italian de panificaţie Colussi a ajuns să deţină 90% din acţiunile Pangram Reşiţa, producătorul pastelor Monte Banato, după ce au preluat 30% din acţiunile companiei în urma unei tranzacţii cu omul de afaceri român Ioan Popa, fondatorul acestui business.
 
Mişcarea italienilor vine la nouă ani de la intrarea în acţionariatul producătorului de paste prin preluarea unei participaţii de 60%.
 
„Am 20 de ani de când fac paste şi oamenii se mai schimbă. Acum mă implic mai mult în zona de turism”, a declarat Ioan Popa, fondatorul Pangram.
 
Antreprenorul român menţine un pachet de 10% din acţiunile producătorului de paste, dar în urma tranzacţiei cu italienii a renunţat la conducerea directă a companiei în favoarea lui Luigi Colussi, fiul pro­prietarului com­paniei italiene. Pro­ducătorul este unul dintre cei mai mari jucători din industria de panificaţie italiană, are o istorie de 104 ani şi opt unităţi de pro­ducţie.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO