ZF News

Jean Francois Fallacher: Orange va investi o jumătate de miliard de euro în România în următorii trei ani

Jean Francois Fallacher

Jean Francois Fallacher

Autor: Adrian Seceleanu

19.03.2015, 10:15 903

Orange, liderul pieţei locale de telefonie mobilă, va investi o jumătate de miliard de euro în România, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă, la Cluj Napoca, Jean Francois Fallacher, directorul general al companiei.

"Vom investi 500 de milioane de euro în România în următorii trei ani, (...) este un angajament puternic al grupului Orange pentru România", a declarat Fallacher. Investiţia de 500 mil. euro va fi realizată până în anul 2018, a precizat el.

Şeful Orange România a făcut acest anunţ în contextul în care grupul francez şi-a anunţat în urmă cu două zile strategia pentru perioada următoare, care prevede investiţii de peste 15 miliarde de euro în reţelele din Europa până în 2018.

Întrebat dacă investiţiile Orange vor viza şi construcţia de reţele fixe sau dacă operatorul are în vedere achiziţia unor companii de acest tip, Fallacher a răspuns că în România operatorul militează pentru schimbări în reglementările emise de autoritatea de profil, care să oblige companiile cu infrastructură fixă de comunicaţii să îşi deschidă reţelele în faţa rivalilor, la fel cum şi operatorii mobili au această obligaţie.

Fallacher nu a oferit detalii despre nivelul investiţiilor pe care compania le va realiza în acest an.

Orange inaugurează astăzi la Cluj Napoca un nou concept de magazin "inteligent", o premieră la nivelul grupului francez de telecomunicaţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO