ZF News

Jocurile se mută lângă mall: compania care face FIFA şi Need for Speed a închiriat integral a doua clădire de lângă AFI Palace Cotroceni

Jocurile se mută lângă mall: compania care face FIFA...

Autor: Cristi Moga

11.11.2013, 11:08 5030

Electronic Arts, unul dintre cei mai mari dezvoltatori de jocuri electronice din lume, având în portofoliu produse ca FIFA, Need for Speed sau SimCity, a închiriat integral clădirea de birouri AFI Park 2 aflată în construcţie lângă mallul AFI Palace Cotroceni din Bucureşti.

Clădirea va avea o suprafaţă închiriabilă de 11.700 de metri pătraţi şi va fi finalizată în luna aprilie a anului viitor. Compania de jocuri ar putea amenaja birouri pentru mai mult de 1.000 de angajaţi în proiectul dezvoltat de compania israeliană AFI Europe. Potrivit datelor ZF, aceasta este cea mai mare tranzacţie semnată în piaţa de birouri a Capitalei în acest an.

Electronic Arts a semnat pentru o perioadă de şapte ani şi va plăti o chirie de 2,1 milioane de euro pe an, potrivit publicaţiei israeliene Globes. În prezent compania îşi desfăşoară activitatea în cadrul proiectului Riverplace şi în alte clădiri de pe platforma Semănătoarea din zona Politehnică.

La nivelul anului trecut Electronic Arts România a înregistrat o cifră de afaceri de 15,6 milioane de euro având 329 de angajaţi, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor.

În preajma lansării unor noi jocuri, compania angajează zeci sau chiar sute de gameri la Bucureşti pentru testarea acestora şi căutarea de bug-uri într-o industrie aflată în continuă dezvoltare.

Având primele două clădiri din AFI Park închiriate integral, cei de la AFI Europe lucrează şi la un al treilea imobil care ar trebui finalizat până la sfârşitul anului viitor. Investiţia în fiecare din aceste clădiri se ridică la ceva mai mult de 20 de milioane de euro, iar chiria medie obţinută este în jur de 14 euro/mp lunar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO