Lemet investeşte 22 mil. lei într-o fabrică de mobilă din lemn masiv şi aşteaptă vânzări mai mari cu 10%

25 feb 2015 Autor: Ioana David

Producătorul de mobilă Lemet va fi­na­liza în a doua parte a acestui an o investiţie de aproximativ 22 mil. lei (5 mil. euro) într-o nouă unitate de pro­duc­ţie la Brebu, în judeţul Pra­hova, proiect care este suţinut parţial din fonduri europene.
 
Alexandru Rizea, proprietarul companiei, spune că în noua unitate se vor realiza produse din lemn masiv (de exemplu mese sau scaune), iar această fabrică reprezintă o nouă etapă în dezvoltarea producătorului, care va susţine reţeaua de magazine Lem’s. În prezent, Lemet are o capacitate anuală de prelucrare de 3,5 milioane de pa­nouri de tip PAL.
 
„Dezvoltarea unei facilităţi de pro­ducţie era necesară pentru a completa gama de pro­duse în magazinele Lem’s. Noi am diversificat de la an la an ga­mele de produse, atât pe ori­zon­tală, cât şi pe verticală. (...) Producţia de mo­bilier din lemn masiv marchează o nouă eta­pă în dezvoltarea fabricii Lemet şi a bran­du­lui său de retail Lem’s“, a spus Rizea, direc­torul general al Lemet. Rizea a pre­cizat că din 2009 până în pre­zent, porto­fo­liul de modele a crescut de la 900 de corpuri de mo­bilier la 10.000. El a vorbit despre această in­vestiţie încă din septembrie anul trecut, însă spu­nea la acea vreme doar că ridică o nouă hală, care va fi folosită pentru diversificarea pro­ducţiei, indicând mobilierul din lemn masiv ca fiind una dintre alternative. La acea vreme nu fusese luată o decizie finală cu privire la des­ti­naţia halei şi nici la valoarea finală a investiţiei.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 25.02.2015

 
Read this article in english on www.ZFenglish.com
Cuvinte cheie:
Lemet
, investitie
, mobila
, lemn
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide