Antreprenori locali

Lemet: Tatonăm producţia de mobilă din lemn masiv

17 sep 2014 Autor: Ioana David

Alexandru Rizea, proprietarul fabricii de mobilă Lemet din Câmpina (Prahova), care dezvoltă re­ţeaua de magazine Lem’s, spune că în această perioadă derulea­ză investiţii de peste 1,2 mil. euro într-o nouă hală în care ar putea produce obiecte din lemn masiv.

„Avem mai multe opţiuni şi vrem să diversificăm activitatea. Nu pen­tru că am fi nemulţumiţi, ci pentru că vrem să mărim un pic gama de produse cu lemnul masiv. Noi aşa am început, cu mobilier din lemn masiv, la care am renunţat în momentul ne-am dat seama că nu puteam produce cât am fi putut produce din PAL. Şi acum probabil că o să ne întoarcem. Mă refer la mese, scaune nu la mobila corp“, a afirmat Alexandru Rizea.

Lemet este unul dintre primii 15 mari producători de mobilă din Ro­mânia, care operează 85 de magazine (dintre care şapte sunt proprii, iar restul în franciză), reţeaua in­trând în etapa în care sunt deschise unităţi de mai mari dimensiuni. Rizea a început dezvoltarea reţe­lei în 2008, moment în care suprafaţa medie a unei unităţi era de 400 mp, care astăzi s-a dublat.

Odată cu maturizarea reţelei a venit şi creşterea ponderii pe care produse­le premium o au, acestea ajungând la 40% din total. Cele 85 de magazine Lem’s au vândut mobilă de 31 mil. euro în primele opt luni ale anului.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- ce spune Alexandru Rizea despre reţeaua de magazine şi strategia de dezvoltare; numărul de magazine în franciză , planurile de investiţii 

- evoluţia vânzărilor în primele opt luni, opinia antreprenorului român despre afacerile din acest an 

- opinia lui Alexandru Rizea despre "taxa pe stâlp"

 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 17.09.2014

 
Cuvinte cheie:
Antreprenori locali
, lemet
, mobila
, lemn
, magazine
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide