ZF News

Membru în boardul executiv al L’Oreal, un business de 22,5 mld. euro: Va avea loc o migraţie a populaţiei dinspre rural spre urban şi va creşte consumul

Alexandre Popoff, vicepreşedinte executiv pentru Europa de Est al L’Oreal şi membru în boardul executiv al grupului francez

În România ponderea populaţiei rurale este mai mare decât în regiunea Europei de Est, acesta putând fi considerat unul dintre motivele pentru care consumul per capita este printre cele mai mici din Europa. În următorii ani însă va avea loc o migraţie a populaţiei dinspre rural spre urban şi atunci vom vedea şi o creştere a consumului.

Alexandre Popoff, vicepreşedinte executiv pentru Europa de Est al L’Oreal şi membru în boardul executiv al grupului francez În România ponderea populaţiei rurale este mai mare decât în regiunea Europei de Est, acesta putând fi considerat unul dintre motivele pentru care consumul per capita este printre cele mai mici din Europa. În următorii ani însă va avea loc o migraţie a populaţiei dinspre rural spre urban şi atunci vom vedea şi o creştere a consumului.

Autor: Cristina Rosca

05.03.2015, 09:05 458

Producătorul de cosmetice L’Oreal şi-a setat ca obiectiv pentru piaţa din România să ajungă lider în următorii ani, afirmă Alexandre Popoff, vice­pre­şedinte executiv pentru Europa de Est al L’Oreal şi membru în boardul executiv al gru­pului francez. În prezent grupul francez este la nivel mondial cel mai mare producător de cosmetice, însă ocupă pe piaţa locală poziţia secundă, după Avon, un business specializat în vânzări directe.

În 2013, ultimul an pentru care există date publice, Avon a avut vânzări de 451 mil. lei (102 mil. euro), în timp ce L’Oreal a obţinut o cifră de afaceri de 266 mil. lei (60 mil. euro).

„România este o piaţă interesantă, cu o populaţie de 20 de milioane – a patra cea mai mare din regiunea pe care o conduc. Mai mult, are potenţial uriaş de creştere în contextul în care rata de penetrare pentru anumite categorii precum balsam şi tratamente de păr sau produse anti-aging (anti-îmbătrânire, n.red.) este încă mică. Trebuie menţionat că piaţa per ansamblu are deja rate bune de creştere”, spune Popoff.

Executivul, în vârstă de 54 de ani, lucrează pentru companie de 26 de ani, perioadă în care a ocupat mai multe poziţii, precum managing director pentru L’Oreal în Portugalia sau managing director pentru toate cele patru divizii ale grupului în Africa şi Orientul Mijlociu. Din 2010 el este membru al Comitetului Executiv L'Oreal, grup cu afaceri de 22,5 mld. euro, din care regiunea condusă de Popoff în care este inclusă şi România contribuie cu 1,5 mld. euro, potrivit raportului financiar al gigan­tului francez anul trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO