ZF News

Ministrul Transporturilor: Caut cu foarte mare atenţie oameni care să restructureze Tarom. Sper să nu ajung să îi caut cu disperare

Ministrul Transporturilor: Caut cu foarte mare atenţie...

Autor: Andreea Neferu

10.03.2015, 13:31 492

Ministrul Transporturilor Ioan Rus a spus că în prezent încearcă să găsească oameni care să conducă Tarom, companie al cărei consiliu de administraţie şi-a dat demisia săptămâna trecută.

"Din cele peste 50 de companii din subordinea Ministerului, avem o singură companie cu probleme mari, Tarom. Am discutat cu cei care au fost selectaţi pe legea 109 (care vizează selectarea de manageri privaţi – n.red.), iar primii trei propuşI ne-au refuzat (pentru funcţia de preşedinte al consiliului de administraţie – n.red.)”, a spus Rus.

Operatorul aerian de stat Tarom, care a adunat pierderi totale de peste 1,3 miliarde de lei din 2009 până anul trecut, a rămas din nou fără consiliu de administraţie săptămâna trecută, după ce membrii acestuia şi-au dat demisia „în bloc“ la doar opt luni după ce au fost numiţi.

Consiliul de adminis­tra­ţie, condus de Gabriel Dumitraşcu (fostul şef al Direcţiei de privatizare din Departamentul pentru Energie şi actualmente administrator special al Hidroelectrica), avea ca membri pe Dante Stein (fost consilier al premierului Ponta), Toma-Dorin Cîm­peanu (fost secretar de stat în Ministerul pentru Societatea Informaţională), Dan Valeriu Andrei (fost director în Ministerul Transporturilor, pe segmentul aviaţiei) şi Anişoara Cornilă (director juridic la Ministerul Transporturilor). Situaţia este cu atât mai dramatică pentru Tarom cu cât aceasta este prima companie de stat la care a fost numit management privat, în toamna anului 2012, însă de atunci până în prezent operatorul aerian a trecut prin mai multe valuri de schimbări la nivel de conducere, fără a reuşi însă să treacă pe profit.

“Caut cu foarte mare atenţie şi sper să nu ajung să caut cu disperare oameni capabili să pună în practică o restructurare a Tarom. Dacă nu reuşim săptămâna aceasta să găsim, aproape că o să căutam oameni cu disperare”, a mai spus Rus. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO