Moldovenii de la Trans-Oil ridică un siloz de 20.000 tone la Ţăndărei

10 mar 2015 Autor: Gabriel Razi

Trans-Oil, afacerea milionarului gru­zino-american Vaja Jhashi şi cel mai mare grup de agrobusiness din Re­publica Moldova, va ridica un siloz ce poate stoca 20.000 de tone de seminţe olea­gi­noase în apropierea fabricii de ulei vegetal Ultex din Ţăndărei, pe care au achi­ziţionat-o anul trecut.

Construcţia aces­tui siloz va fi şi prima in­vestiţie făcută de la zero de mol­doveni pe piaţa ro­mânească, având în ve­dere că primul pas al Trans-Oil a fost făcut printr-o achiziţie. Moldovenii se alătură astfel valului de investitori străini care au ridicat silozuri şi magazii în ultimii ani pentru a se conecta astfel la fluxurile de materie primă de pe piaţa locală.

Fabrica Ultex, deţinută de moldo­veni, este vulnerabilă din punctul de vedere al capacităţilor de stocare a materiei prime, deţi­nând numai un siloz de 5.000 de tone tot în imediata apro­piere a fabricii din Ţăndărei.

Construcţia silo­zului de la Ţăndărei va reprezenta un punct de interes pentru fermierii din zonă, dar şi creş­terea concurenţei pe piaţa de achiziţie de seminţe oleaginoase în regiunea de sud-est, acolo unde operează şi rivalii de la Expur, Bunge sau Argus.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 10.03.2015

 
Cuvinte cheie:
Trans-Oil
, siloz
, Ţăndărei
, Vaja Jhashi
, agrobusiness
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide