ZF News

Moldovenii de la Trans-Oil ridică un siloz de 20.000 tone la Ţăndărei

Moldovenii de la Trans-Oil ridică un siloz de 20.000...

Autor: Gabriel Razi

10.03.2015, 00:07 2110

Trans-Oil, afacerea milionarului gru­zino-american Vaja Jhashi şi cel mai mare grup de agrobusiness din Re­publica Moldova, va ridica un siloz ce poate stoca 20.000 de tone de seminţe olea­gi­noase în apropierea fabricii de ulei vegetal Ultex din Ţăndărei, pe care au achi­ziţionat-o anul trecut.

Construcţia aces­tui siloz va fi şi prima in­vestiţie făcută de la zero de mol­doveni pe piaţa ro­mânească, având în ve­dere că primul pas al Trans-Oil a fost făcut printr-o achiziţie. Moldovenii se alătură astfel valului de investitori străini care au ridicat silozuri şi magazii în ultimii ani pentru a se conecta astfel la fluxurile de materie primă de pe piaţa locală.

Fabrica Ultex, deţinută de moldo­veni, este vulnerabilă din punctul de vedere al capacităţilor de stocare a materiei prime, deţi­nând numai un siloz de 5.000 de tone tot în imediata apro­piere a fabricii din Ţăndărei.

Construcţia silo­zului de la Ţăndărei va reprezenta un punct de interes pentru fermierii din zonă, dar şi creş­terea concurenţei pe piaţa de achiziţie de seminţe oleaginoase în regiunea de sud-est, acolo unde operează şi rivalii de la Expur, Bunge sau Argus.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO