ZF News

Noile smartphone-uri lansate de companiile asiatice la Congresul de la Barcelona

Galerie foto

Galerie foto

Autor: Ioana Nita

03.03.2015, 00:03 223

Compania sud-coreeană Samsung, liderul pieţei de telefoane mobile la nivel mondial, a lansat în cadrul evenimentului Mobile World Congress (MWC) de la Barcelona noua generaţie a gamei de smart­phone-uri Galaxy – modele S6 şi S6 Edge, cu care speră că se va distanţa în faţa rivalului american Apple, care a avut vânzări record cu noile iPhone-uri - 6 şi 6 Plus. 

Noile smartphone-uri Samsung – Galaxy S6 şi S6 Edge, au carcase metalice, ecrane de 5,1 inci şi cameră foto de 16 megapixeli, cu o lentilă specială care îmbună­tăţeşte calitatea fotografiilor făcute noaptea. Ecranul modelului Galaxy 6 Edge se extinde şi pe margini, uşurând accesarea aplicaţiilor şi permiţând părţilor laterale să lumineze, chiar şi atunci când este cu faţă în jos, atunci când utilizatorul primeşte mesaje sau este sunat. Modelul S6 este dotat doar cu ecran frontal.

După evenimnetul în care Samsung a prezentat noile sale smart­phone-uri, o altă lansare mult aşteptată la MWC a fost cea a smart­phone-ului Vibe Shot de la Lenovo, model adresat pasiona­ţilor de fotografie cu telefonul.

Lenovo Vibe Shot rulează varianta Lollipop a  sistemului de operare Google Android şi vine echipat cu un procesor quad-core Snapdragon 615 de la Qualcomm, 3 GB de memorie RAM, 32 GB spaţiu de stocare şi suport pentru carduri microSD. Dimensiunea ecranului Full HD este de 5 inchi,  iar acumulatorul are 2900 mAh. Funcţiile foto sunt cele mai importante la Vibe Shot, modelul dispunând de un senzor foto de 16 megapixeli cu stabilizare optică, un blitz cu trei tonuri de culoare pentru reproducerea corectă a imaginilor în condiţii slabe de iluminare. De asemenea, noul smartphone Lenovo are o cameră foto frontală cu un senzor de 8 MP, precum şi două butoane hardware dedicate pentru realizarea fotografiilor. 

Compania chineză Lenovo este liderul pieţei de PC-uri la nivel mondial, iar planul său este de a câştiga teren şi pe piaţa dispozitivelor mobile – atât tablete, cât şi smartphone-uri.

LG, un alt mare producător asiatic de electronice, a prezentat la Barcelona noua generaţie a modelului smartphone-ului cu ecran curbat G Flex2. Acesta are un ecran Full HD de 5,5 inchi, procesor quad-core Snapdragon 810 de la Qualcomm, capacitate de stocare de 16/32 GB şi memorie internă de 2/3 GB, iar camera foto are 13 MP.

 

Mai multe detalii pe www.go4it.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO