ZF News

(P) MSI Gaming, ESL One – eSports pentru pasionaţi

(P) MSI Gaming, ESL One – eSports pentru pasionaţi

Autor: Publicitate

21.08.2018, 13:15 311

Sporturile electronice sunt în fruntea pieţei de gaming de mulţi ani, iar schimbările făcute în industria de divertisment au dus totul la nivelul următor. În cifre, veniturile totale pe piaţa eSports au depăşit anul trecut 900 de milioane de dolari şi este aşteptat ca acestea să depăşească 1,1 miliarde de dolari în 2019. Aproximativ 300 de milioane de oameni din întreaga lume urmăresc sporturi electronice astăzi, iar numărul creşte în ritm rapid. Până în 2020, se aşteaptă ca un număr total de 500 de milioane de persoane să facă parte din comunitatea eSport, fie în calitate de jucător, fie în calitate de spectator, fie în ambele ipostaze.

MSI este unul dintre brandurile care şi-au dovedit dedicarea pentru această piaţă şi care au inovat dintotdeauna. Game dedicate de produse MSI au fost create special pentru sportivi eSports prin introducerea unor caracteristici specifice diferitelor tipuri de jocuri, care vizează componente de computer şi periferice de înaltă performanţă, precum şi tehnologii de vârf pentru notebook-uri, carduri grafice şi alte echipamente hardware.

În ceea ce priveşte jocurile, în ultimii 10 ani popularitatea eSports a crescut, iar echipele concurente au fost cele care au produs schimbarea în privinţa cererii de echipamente de gaming şi a specificatiilor. Fnatic, una dintre cele mai faimoase echipe multi-gaming din eSports, este binecunoscută pentru abilităţile sale în competiţii precum League of Legends şi Dota 2, cu peste 1.200.000 de fani pe platforme sociale. Premiata în cadrul multor turnee din lume, cum ar fi ESL One din Köln sau Dreamhack Open, Fnatic şi-a câştigat reputaţia de a fi una dintre cele mai puternice echipe din comunitatea de jocuri.

Jucătorii de top au cerut producătorilor de echipamente de gaming să furnizeze periferice şi componente de ultimă generatie, sprijinind sportivii cu tot ce este mai bun în eSports. MSI a deschis această cale ascultând cerinţele jucătorilor, îmbunătăţind echipamentele şi făcându-le disponibile pentru publicul larg prin introducerea unor produse dedicate industriei de gaming.

MSI a creat numeroase oportunităţi atât pentru jucătorii amatori, cât şi pentru cei profesionişti, pentru ca aceştia să îşi dovedească abilităţile de joc. Sponsorizarea acordata echipelor eSports a oferit jucătorilor profesionişti posibilitatea de a face cereri, de a oferi feedback şi insight-uri direct către MSI, toate acestea fiind analizate şi traduse în experienţa îmbunătăţită a jocurilor, în produsele şi în satisfacţia utilizatorilor. Ca urmare, în septembrie 2008, Fnatic a devenit cunoscut ca FnaticMSI după ce conducerile MSI şi Fnatic au semnat un contract de parteneriat.

De la prima sponsorizare din 2008, MSI a oferit sprijin pentru mai mult de 20 de echipe profesioniste de gaming din întreaga lume, cum ar fi Fnatic, Cloud 9, Flash Wolves sau MAD Team, care şi-au dovedit abilităţile prin câştigarea unora dintre cele mai importante competiţii de eSports din lume. Astăzi, MSI este partenerul oficial al ESL ONE. În acest an, MSI şi ESL One vor organiza o serie de competiţii Counter Strike Global Offensive foarte aşteptate, în New York, cu un fond de premiere de 250.000 $, iar competiţia va reuni peste 15.000 de fani pentru un weekend plin de acţiune.

MSI se implică, de asemenea, în echipele de amatori eSports prin recrutarea de tineri jucători talentaţi pentru a-i ajuta să concureze în turnee eSport şi pentru a-şi îmbunătăţi cariera şi performanţele de gaming. MSI se angajează să transforme visele jucătorilor în realitate, sprijinind pasiunea lor şi oferind şansa de a concura împotriva rivalilor de clasă mondială şi de a domina arenele de joc. MSI a susţinut mai mult de 37 de evenimente de jocuri şi 70 de evenimente şcolare în 2017, demonstrând astfel angajamentul său faţă de gameri şi faţă de experienţa lor.

De la placile grafice – fundamentul jocurilor, până la plăcile de bază dedicate, având caracteristici de competiţie, notebook-urile de jocuri, desktop-urile şi perifericele, propunerea MSI are multe de oferit – o configuraţie completă pentru orice tip de gamer. Principalele caracteristici integrate pentru mouse-uri, notebook-uri sau VGA-uri îi ajută pe sportivii eSports să-şi exploreze potenţialul şi să-şi atingă obiectivele. MSI a semnat un parteneriat de dezvoltare cu producătorii de jocuri în care caracteristicile jocului sunt puse în practică la maximum pentru a oferi clienţilor o experienţă de joc imersivă, indiferent de nivelul lor.

Dedicarea MSI şi angajamentul ferm faţă de jucători au adunat peste 25 de milioane de fani în 2017 la evenimentele online şi offline. Furnizarea de echipamente de jocuri care îndeplinesc cerinţele utilizatorilor de la nivel casual la nivel pro, cum ar fi prima placă de bază GAMING introdusă pe piaţă în 2013 (Z77A-GD65 GAMING), este obiectivul MSI pentru o experienţă de joc mai bună, ca parte a filozofiei companiei: Unii sunt PC, noi suntem GAMING.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO