ZF News

Pascu, STK: Când vin corecţii, nu mai contează că prinzi ultimii 10% de creştere

Nicolae Pascu, managerul fondului STK: Bursa de la Bucureşti a crescut cu peste 200% în ultimii şase ani şi mă aştept să raporteze corecţii de amploare.

Nicolae Pascu, managerul fondului STK: Bursa de la Bucureşti a crescut cu peste 200% în ultimii şase ani şi mă aştept să raporteze corecţii de amploare.

Autor: Roxana Pricop

10.03.2015, 00:05 516
Fondul de investiţii STK Emergent, cel mai mare fond închis listat la bursă, îşi menţine expunerea ridicată pe cash, în detrimentul acţiunilor, după ce în urmă cu un an a vândut toate acţiunile din portofoliu aşteptându-se la corecţii de amploare.
 
STK Emergent dispune de active de 67,4 milioane de lei. La finalul lunii februarie, jumătate din acestea erau sub formă de numerar, alte 37% din active erau investite într-un vehicul de investiţii imobiliare şi doar  4,6% din active sunt plasate în acţiuni tranzacţionate pe bursa de la Bucureşti. La începutul anului trecut, fondul a vândut acţiuni de 44,2 milioane de lei, aproape toate din portofoliu, şi s-a adăpostit în cash şi în fonduri de obligaţiuni în aşteptarea unor corecţii negative de amploare pe bursă, de până la minus 10%. Însă indicele BET a raportat un avans de 9% anul trecut.
 
„Mă aştept în continuare la corecţii de amploare pe piaţa locală de acţiuni. Bursa de la Bucureşti a crescut cu peste 200% în ultimii şase ani şi mă aştept să raporteze corecţii de amploare. Este dificil de estimat cu exactitate momentul în care vor începe corecţiile. În­să când vin corecţii de amploare, nu mai contează că prinzi ultimii 10% de creş­tere“, a spus Nicolae Pascu, managerul fondului STK.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO