ZF News

Producătorul de ambalaje Ecopack Ghimbav şi-a bugetat afaceri de 115 mil. lei, plus 5%

Producătorul de ambalaje Ecopack Ghimbav şi-a bugetat...

Autor: Laurentiu Cotu

03.03.2015, 00:05 279
Producătorul de ambalaje din carton Ecopack Ghimbav (AMCP), controlat de omul de afaceri Vladimir Cohn, mizează în acest an pe o cifră de afaceri de 115 mil. lei (25,9 mil. euro), în creştere cu 5% faţă de anul trecut.
 
Compania a avut în 2014 afaceri totale de aproximativ 109 mil. lei (24,5 mil. euro), mai mult cu 18% faţă de anul precedent.
 
„Ne bazăm pe creşterea exporturilor de ambalaje în ţările vecine, dar şi pe o poziţionare mai bună pe piaţa ambalajelor cu grad înalt de prelucare. Prognozăm pentru acest an o cifră de afaceri de 115 milioane de lei“, a declarat pentru ZF Transilvania Remus Crăciun, general manager al companiei Ecopack.
 
Principalii clienţi ai Ecopack sunt companiile multina­ţionale care au fabrici în România, dar şi firmele cu capital autohton. Peste jumătate din producţia de amba­laje a Ecopack merge în industria bunurilor de larg consum (alimente, băuturi, produse de igienă personală), însă compania are clienţi şi din industriile electro­nică, electrotehnică, de piese şi subansambluri auto.
 
Capacitatea de pro­ducţie a fabricii Ecopack din Ghimbav este de aproximativ 100 mil. mp de carton ondulat pe an, conform unor informaţii furnizate anterior de companie.
 
Compania şi-a bu­getat investiţii în cons­trucţia unei noi hale industriale cu destinaţia de depozit, de 3.000 mp, în Braşov, însă vor fi alocaţi bani şi pentru modernizări de utilaje.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO