ZF News

Rasdacele care se delistează ar putea plăti şi 27 mil. lei pentru retragerea minoritarilor

Rasdacele care se delistează ar putea plăti şi 27 mil....

Autor: Ioana Tudor

10.03.2015, 00:08 710

Cele mai mari zece com­panii de pe RASDAQ, unde acţionarii minoritari cu drept de retragere au depus cereri de retragere, ar urma să le plătească acestora sume cuprinse între 140.000 lei şi 27 de milioane de lei cum este cazul com­paniei Bucureşti Turism care operează hotelul de cinci stele Radisson din Capitală, raportat la preţul din piaţă al acţiunilor şi dacă toţi minoritarii îşi exercită dreptul de retragere. Sumele ar putea însă scădea sau creşte în funcţie de preţul  de retragere pe care îl vor stabili experţii evaluatori.

Acţionarii a 87 de com­panii din cele peste 400 care se vor delista de pe piaţa RASDAQ au depus până în prezent ce­reri de retragere. Cele 87 de firme au o capitalizare cumulată de 1,7 miliarde de lei, iar acţionarii care s-ar putea re­trage deţin participaţii cuprinse între 0,03%din capital şi peste 60% din capital.

Acţionarii minoritari cu drept de retra­gere au la dispoziţie un timp limitat pentru depunerea solicitărilor de ieşire din „rasdace”, termen pe care cei cu acţiuni reziduale nu ar trebui să îl ra­teze. În contextul creat de desfiin­ţarea pieţei RASDAQ, aceştia au unica şansă de a obţine un preţ echitabil pentru titlurile pe care le deţin.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO