ZF News

Retailerul de modă pe care îl aşteaptă toţi românii a început recrutările de personal

Retailerul de modă pe care îl aşteaptă toţi românii...

Autor: Cristina Roşca

31.01.2013, 18:28 15865

Retailerul irlandez de modă Primark, cunoscut la nivel european pentru preţurile sale foarte mici, se pregăteşte să intre şi pe piaţa locală. Astfel, compania a început încă de anul trecut recrutările de personal, pe listă fiind poziţia de director de dezvoltare. Toţi retailerii încep operaţiunile pe piaţa locală cu recrutare de personal, iar ulterior după ce şi-au construit o echipă de management, încep căutările de spaţii.

Primark este prezent la nivel mondial pe opt pieţe, toate în Europa de Vest. Deşi nu este la fel de extins ca giganţii mondiali Inditex (proprietarul Zara) şi H&M, brandul Primark este cunoscut şi foarte popular în Occident, în state precum Marea Britanie sau Irlanda.

Compania s-a făcut cunoscută cu magazinele sale extrem de mari, cu zeci de mii de produse uneori întinse pe cinci sau şase etaje.

Deşi nu a intrat în Romănia cu o reţea de magazine, Primark are la nivel local o serie de furnizori, care creează sub brandurile companiei, precum Atmosphere sau Essentials.

Primark este divizia de haine a gigantului Associated British Foods, cu operaţiuni în retail şi în domeniul procesării de alimente.

Cine este Primark?

Anul lansării: 1969

Magazine: peste 240

Ţări: 8

Poziţionare: se adresează persoanelor cu venituri mici, fiind concurent al C&A

Format: magazinele Primark se întind pe mii de metri pătraţi (chiar şi peste 10.000 mp) şi vănd sub acelaşi acoperiş mai multe branduri la preţuri foarte mici

Branduri: Atmosphere, Denim Co., Authentic Apparel

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO