ZF News

Retailerul online cel.ro, plus 30% în primul semestru

Retailerul online cel.ro, plus 30% în primul semestru

Autor: Adrian Seceleanu

15.09.2013, 21:07 12116

Cel.ro, unul dintre cele mai mari magazine online IT&C de pe piaţă, cu afaceri de 20 mil. euro anul trecut, a înregistrat în S1 o creştere de 30% a cifrei de afaceri, în condiţiile în care, pe ansamblu, vânzările de produse electro-IT&C au avansat cu puţin peste 4%, la 699 mil. euro în acelaşi interval.

„Pe primele şase luni cifra de afaceri a fost de aproape 50 de milioane lei, în creştere cu 30% faţă de 2012“, a declarat pentru ZF Tiberiu Pop, director general şi proprietar al Corsar Online, compania care administrează retailerul.

În aceeaşi perioadă vânzările totale de produse electro-IT&C din România au fost de 699 mil. euro, în creştere cu 4,3%, potrivit unui studiu al companiei de analiză GfK. Majoritatea magazinelor online IT&C au înregistrat şi în anul precedent creşteri mai rapide decât piaţa ale afacerilor, în condiţiile în care utilizatorii încep să facă tot mai des achiziţii prin internet. Anul trecut afacerile cel.ro au crescut cu 63%, la aproape 20 mil. euro. Anul acesta compania mizează pe un business de 120 mil. lei. „Sperăm ca până la sfârşitul anului să ajungem aproape de 120 de milioane de lei, în creştere cu 35% faţă de anul trecut, iulie şi august dând semne de revenire a consumului.“

Citiţi mai multe pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 16.09.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO