ZF News

Şeful diviziei de gaze naturale şi energie din Petrom părăseşte poziţia de top

Cristian Secoşan. Fotograf: Andreea Alexandru

Cristian Secoşan. Fotograf: Andreea Alexandru

Autor: Roxana Petrescu

09.03.2015, 00:07 2431

Cristian Secoşan, 47 de ani, membru al directoratului Petrom, responsabil pentru activitatea de gaze naturale şi energie, este pe cale de a-şi încheia mandatul, la aproape doi ani şi jumătate după preluarea funcţiei, conform unor surse din piaţă. Divizia de gaze şi energie a performat sub aşteptări, fiind unul dintre principalele motive care au dus la scăderea de 56% a profitului raportat de Petrom anul trecut. De altfel, chiar la nivelul grupului OMV, acţionarul majoritar al Petrom, a demarat fuziunea segmentelor de rafinare şi marketing cu cel de gaze şi energie într-o singură divizie de downstream.

Nici reprezentanţii Petrom şi nici Cristian Secoşan nu au comentat pe baza acestei informaţii până la închi­derea ediţiei. Cristian Secoşan a fost al doilea român adus din directoratul Petrom, după ce conducerea producătorului de petrol şi gaze a fost preluată în 2006 de către Mariana Gheorghe. Secoşan a studiat Ingineria Mecanică la Univer­sitatea Politehnică din Timişoara şi de-a lungul carierei sale a ocupat diverse funcţii de conducere în cadrul unor companii din sectorul energetic precum ABB, Alstom sau E.ON. Înainte de a veni la Petrom, Secoşan a fost directorul general al Siemens România. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO