ZF News

Şeful Lafarge România: Nu se vor face disponibilizări şi nici nu vor fi fabrici închise din cauza vânzării activelor locale

Şeful Lafarge România: Nu se vor face disponibilizări...

Autor: Andreea Neferu

05.03.2015, 13:38 463

Costin Borc, CEO al producătorului de materiale de construcţii Lafarge România, ale cărui active vor fi vândute anul acesta către irlandezii de la CRH pe fondul fuziunii dintre grupul francez Lafarge şi cel elveţian Holcim, spune că cei 1.000 de angajaţi locali ai companiei nu îşi vor pierde locurile de muncă ca urmare a acestei operaţiuni.

“Nu se vor face disponibilizări din cauza vânzării. Nu există niciun fel de restructurare care să se ia în calcul. Impresia mea este că activele din România au jucat un rol important în decizia CRH de a cumpăra pachetul de active pe care Lafarge şi Holcim îl vinde”, a spus Borc. El a adăugat că fabricile Lafarge de pe plan local nu vor fi închise. “Singura diferenţă este că se va schimba acţionarul. O vânzare atât de mare este o vânzare pe termen lung”, a afirmat Borc.

Cele mai importante active ale francezilor de la Lafarge pe piaţa locală şi care ar urma să intre în portofoliul irlandezilor de la CRH dacă tranzacţia se va finaliza sunt cele două fabrici de ciment de la Medgidia (judeţul Constanţa) şi Hoghiz (judeţul Braşov), precum şi staţia de măcinare de la Târgu-Jiu.

Lafarge România, care cuprinde în prezent 8 firme (Lafarge Ciment, Lafarge Comnord, Lafarge Betoane, Lafarge Agregate Betoane, Lafarge RMX & Agregate, Sicim SA, Eco Gest SA, Recy-Eco Combustibil), a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri consolidată de circa 200 de milioane de euro, după ce a înregistrat o creştere de 2% a vânzărilor anul trecut. Pentru anul acesta, Lafarge estimează un avans de 5-8% al rulajului consolidate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO