ZF News

SIF Banat-Crişana a cumpărat joi 5% din acţiunile SIF Muntenia, pentru 8,5 milioane euro

SIF Banat-Crişana a cumpărat joi 5% din acţiunile SIF...

Autor: Stefan Musgociu

21.02.2014, 11:44 315

SIF Banat-Crişana (SIF1) a cumpărat în şedinţa bursieră de joi un pachet reprezentând 5% din acţiunile SIF Muntenia (SIF4), pentru care a plătit 38,7 milioane lei (8,5 milioane euro), la un preţ cu 6,67% peste ultima cotaţie de miercuri a titlurilor SIF Muntenia.

Pachetul de acţiuni SIF Muntenia a fost tranzacţionat în intervalul 17:06 - 17:07, la un preţ cu 8,47% peste cotaţia de la momentul respectiv din piaţa principală (0,885 lei) şi, totodată, cu 6,67% peste închiderea şedinţei anterioare (0,9 lei).

Tranzacţia a venit la două săptămâni după ce Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a permis SIF-urilor să cumpere acţiuni între ele.

Acţiunile SIF Muntenia au fost cumpărate prin intermediul casei de brokeraj Swiss Capital, potrivit unei raportări transmise Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Raportat la preţul din deal-uri, SIF Muntenia este evaluată la 774,7 milioane lei (171,2 milioane euro).

Unii brokeri au spus încă de joi că acţiunile SIF Muntenia ar putea să fi fost cumpărate de SIF Banat-Crişana, care deja controlează Muntenia Invest, administratorul SIF Muntenia.

Cu jumătate de oră înaintea deal-urilor cu acţiunile SIF Muntenia, pe bursă au fost realizate patru deal-uri cu 4,31% din acţiunile SIF Moldova (SIF2), pentru 32,5 milioane lei (7,2 milioane euro).

Brokerii cred că şi aceste acţiuni au fost cumpărate de SIF Banat-Crişana, însă până la ora transmiterii acestei ştiri niciun investitor nu a anunţat achiziţia pachetului de titluri.

SIF Moldova şi-a exprimat încă de anul trecut interesul să împartă cu SIF Banat-Crişana controlul Muntenia Invest, administratorul SIF Muntenia.

După anunţarea achiziţiei pachetului de 5% din acţiunile SIF Muntenia de către SIF Banat-Crişana, acţiunile SIF Muntenia au urcat pe bursă cu 3,74%, la 0,916 lei. La acest preţ, capitalizarea bursieră a SIF Muntenia este de 739,2 milioane lei (163,4 milioane euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO