SIF Banat-Crişana a cumpărat joi 5% din acţiunile SIF Muntenia, pentru 8,5 milioane euro

21 feb 2014 Autor: Stefan Musgociu

SIF Banat-Crişana (SIF1) a cumpărat în şedinţa bursieră de joi un pachet reprezentând 5% din acţiunile SIF Muntenia (SIF4), pentru care a plătit 38,7 milioane lei (8,5 milioane euro), la un preţ cu 6,67% peste ultima cotaţie de miercuri a titlurilor SIF Muntenia.

Pachetul de acţiuni SIF Muntenia a fost tranzacţionat în intervalul 17:06 - 17:07, la un preţ cu 8,47% peste cotaţia de la momentul respectiv din piaţa principală (0,885 lei) şi, totodată, cu 6,67% peste închiderea şedinţei anterioare (0,9 lei).

Tranzacţia a venit la două săptămâni după ce Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a permis SIF-urilor să cumpere acţiuni între ele.

Acţiunile SIF Muntenia au fost cumpărate prin intermediul casei de brokeraj Swiss Capital, potrivit unei raportări transmise Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Raportat la preţul din deal-uri, SIF Muntenia este evaluată la 774,7 milioane lei (171,2 milioane euro).

Unii brokeri au spus încă de joi că acţiunile SIF Muntenia ar putea să fi fost cumpărate de SIF Banat-Crişana, care deja controlează Muntenia Invest, administratorul SIF Muntenia.

Cu jumătate de oră înaintea deal-urilor cu acţiunile SIF Muntenia, pe bursă au fost realizate patru deal-uri cu 4,31% din acţiunile SIF Moldova (SIF2), pentru 32,5 milioane lei (7,2 milioane euro).

Brokerii cred că şi aceste acţiuni au fost cumpărate de SIF Banat-Crişana, însă până la ora transmiterii acestei ştiri niciun investitor nu a anunţat achiziţia pachetului de titluri.

SIF Moldova şi-a exprimat încă de anul trecut interesul să împartă cu SIF Banat-Crişana controlul Muntenia Invest, administratorul SIF Muntenia.

După anunţarea achiziţiei pachetului de 5% din acţiunile SIF Muntenia de către SIF Banat-Crişana, acţiunile SIF Muntenia au urcat pe bursă cu 3,74%, la 0,916 lei. La acest preţ, capitalizarea bursieră a SIF Muntenia este de 739,2 milioane lei (163,4 milioane euro).

 
Cuvinte cheie:
SIF BANAT CRIŞANA
, SIF MUNTENIA
,

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat si va aparea dupa ce va fi moderat!

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!

zf.ro
Abonează-te la Închide