ZF News

SIF-urile au acţiuni de 35 mil. lei la firmele care se delistează de pe RASDAQ

SIF-urile au acţiuni de 35 mil. lei la firmele care se...

Autor: Radu Bostan

02.03.2015, 00:06 402
Mai puţin de 1% din activele cumulate ale celor cinci SIF-uri, respectiv 35-40 milioane de lei, reprezintă pachetele minoritare de acţiuni pe care SIF-urile le deţin la firmele care au de­cis să se delisteze odată cu închiderea pieţei RASDAQ.
 
Răscumpărarea participaţiilor minoritare de către acţionarii majoritari este astfel ultima şansă pentru ca SIF-urile să scape de „cap­ti­vitate“ şi să-şi valorifice deţinerile istorice la unele dintre cele nelichide firme de pe bursă.
 
SIF-urile au devenit acţionare la firmele care sunt astăzi pe RASDAQ în cadrul pro­cesului de privatizare în masă a companiilor de stat, din anii '90. Majoritatea, câteva mii de firme, s-au delistat în anii următori, fiind fie cum­părate de un singur acţionar, fie intrând în faliment. Alte câteva zeci sunt în portofoliile SIF-urilor, unde reprezintă între 5% şi 25% din totalul activelor fiecărei societăţi, potrivit calculelor ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO