ZF News

Sucevenii de la Denis au vândut pantofi de 10,5 mil. euro anul trecut

Sucevenii de la Denis au vândut pantofi de 10,5 mil....

Autor: Ana Maria Petcana

02.03.2015, 11:49 630

În 2013, cifra de afaceri a companiei s-a situat în jurul valorii de 9 milioane euro.

Compania arată că trendul ascendent înregistrat în 2014 va fi păstrat şi anul acesta, când ţinta este de 15 milioane de euro.

"La nivelul anului 2014, valoarea investiţilor s-a situat la un milion de euro, banii fiind direcţionaţi în principal către zona producţie, design şi platformelor de vânzare online pe care le-am lansat în partea a doua a anului trecut. Clienţii au cumpărat din magazinele noastre online de aproximativ 100.000 de euro. De asemenea, pe parcursul lui 2014 am acordat o mai mare atenţie amenajării unităţilor şi, unde a fost cazul, am reamenajat", a declarat Ana Cornea, manager şi acţionar al Denis România.

Cele mai vândute produse anul trecut au fost pantofii colecţiei primăvară-vară.

"Investim foarte mult în creaţie, iar la nivelul anului 2014, 15% din cifra de afaceri a fost alocat acestui segment. Colaborăm cu designerul italian Davide Vaccari de mai bine de cinci ani, el fiind cel care şi-a pus amprenta pe colecţiile celor trei branduri ale companiei, Why Denis, Anna Cori&All Shoes şi Denis - brand disponibil exclusiv pe pieţele internaţionale", a arătat Ana Cornea.

Planurile companiei pentru 2015 includ şi inaugurarea a peste 10 magazine în ţară, dar şi extinderea în străinătate, amânată de la finalul anului 2014, pentru prima parte a acestui an. Ţările vizate sunt, în continuare, Statele Unite ale Americii, Germania şi Austria. Investiţiile programate pentru acest an se ridică la 400.000 de euro.

În prezent, Denis deţine o reţea de 35 magazine în cele mai importante oraşe din ţară: Bucureşti, Constanţa, Timişoara, Braşov, Sibiu, Bacau, Roman, Galaţi, Craiova, Iaşi, Suceava şi Cluj (10 Why Denis şi 25 Anna Cori & All Shoes). De asemenea, compania este prezentă cu trei magazine în Ucraina, la Kiev (două magazine Denis şi unul Why Denis).

La Fabrica Denis din Suceava şi în reţeaua de magazine lucrează 420 angajaţi. Compania este deţinută de Ilie şi Ana Cornea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO