Companii

Şucu: Băncile s-au comportat ca un pompier care provoacă un incendiu şi stinge doar jumătate

Şucu: Băncile s-au comportat ca un pompier care provoacă un incendiu şi stinge doar jumătate
23.08.2010, 15:28 48
"Băncile s-au comportat ca un pompier, care atunci când aobservat că nu mai e în prim-plan, a provocat singur un incendiu.După aceea, a stins doar jumătate şi se aşteaptă să-i mulţumimpentru asta. Clienţii persoane fizice erau captivi creditelorpentru că nu aveau posibilitatea de a negocia cu banca sau de arenunţa la colaborare", a declarat Dan Şucu, preşedinteleAsociaţiei Marilor Reţele Comerciale din România şi proprietarulproducătorului de mobilă Mobexpert, la întâlnirea ZF Expert.
Omul de afaceri spune că ordonanţa 50, chiar dacă a venit preatârziu, este o lege bună, care permite şi persoanelor fizice săobţină un credit mai bun.
"Trebuie să îndepărtăm lobby-ul pe care îl fac băncile pentrua anula efectele ordonanţei 50. Este decizia Guvernului de a o facemai restrictivă decât directiva europeană. Iar FMI ce legătură areîn treburile interne? Până la urmă cine conduce ţara?", a spusŞucu.

În acelaşi timp, George Copos, proprietarul Ana Holding, spunecă este tardiv să repari abia acum această problemă a contractelorde credite acordate populaţiei."Era o lege bună dacă se dădea înianuarie 2009", spune Copos.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO