ZF News

Ţiriac transformă în capital împrumuturi de peste 100 mil. € acordate unor firme imobiliare

Ţiriac transformă în capital împrumuturi de peste 100...

Autor: Dana Ciriperu

03.03.2015, 00:04 194
Masterange România, compania care operează Clubul rezidenţial Ste­jarii, şi Automotive Real Estate, care ges­tionează showroom-urile auto din por­to­foliul diviziei Ţiriac Imo­biliare, au pri­mit în ianuarie două majorări de ca­pital cu o valoare de peste 103 mil. euro, potrivit datelor de la Registrul Co­mer­ţului.
 
„În cazul celor două companii, parte a gru­pului Ţiriac, majorările de ca­pital social nu reprezintă o infuzie de ca­pital. A fost efectuată capita­lizarea unor împrumuturi de la acţionari - îm­pru­muturi anterior utili­zate în in­vestiţii, conform pre­ve­derilor Legii 31/1990 cu com­pletările şi modificările ul­te­rioare“, spun reprezentanţii gru­pului Ţiriac.
 
Masterange România apare în datele oficiale cu o majorare de capital de 61,7 mil. euro, în timp ce capitalul Automotive Real Estate a fost majorat cu 42,1 mil. euro. Sumele vin din Cipru unde sunt înregistraţi şi acţionarii celor două companii, Masterange Limited, res­pectiv Sungrove şi Daneridge Limi­ted, potrivit Registrului Comerţului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO