ZF News

Topul celor mai mari jucători din piaţa de bricolaj din Europa Centrală şi de Est. Cine domină regiunea?

Topul celor mai mari jucători din piaţa de bricolaj din...

Autor: Cristi Moga

28.02.2015, 13:06 1280

Compania de bricolaj Dedeman, controlată de fraţii Adrian şi Dragoş Pavăl, este al cincilea cel mai mare jucător din Europa Centrală şi de Est din acest sector, cu o cotă de 1,2% dintr-o piaţă totală estimată la 59 de miliarde de euro în 2014 de consultanţii firmei PMR.

Topul regional a fost dominat anul trecut de trei grupuri internaţionale care au sau au avut activitate şi în România - Leroy Merlin (cu o cotă de 5,3%), Kingfisher (3,4%) şi OBI (2,7%) -, în timp ce a patra poziţie este ocupată de un alt jucător independent, şi anume reţeaua EpiCentr din Ucraina, cu o cotă de 1,9%.

Datele celor de la PMR sunt estimative, ţinând cont că majoritatea companiilor nu şi-au publicat deo­camdată rezultatele financiare pentru anul 2014. Chiar şi aşa, analiza arată amploarea regională pe care a luat-o afacerea fraţilor Pavăl, care a ajuns anul trecut la o reţea de 40 de magazine cu vânzări de peste 700 de milioane de euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO