ZF News

Trei candidaţi sunt pe lista scurtă pentru şefia Hidroelectrica

Trei candidaţi sunt pe lista scurtă pentru şefia...

Autor: Roxana Petrescu

03.03.2015, 00:05 1286
Trei candidaţi se află pe lista scurtă în procesul de recrutare a unui director general pentru Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din România, care a terminat anul trecut cu un profit brut record de 1,2 miliarde de lei.

Printre aceştia se află şi fostul preşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), Dan Plaveti, au spus surse din piaţă, informaţiile fiind confir­mate de conducerea Hidroelectrica, firmă care la începutul anului trecut a intrat din nou în insolvenţă.

„Până pe 11 martie aşteptăm un business plan din partea candidaţilor selectaţi. Acum pe lista finală sunt trei oameni, iar pe 16 martie ar trebui să-l alegem pe unul dintre ei pentru că atunci va fi aprobată îşi noua organigramă“, a spus Remus Borza, administratorul judiciar al Hidroelectrica. Acesta nu a dezvăluit identitatea candidaţilor, dar a confirmat că unul dintre ei este Dan Plaveti, fostul preşedinte al ANRE. Plaveti a preluat conducerea ANRE în vara anului 2010, funcţie pe care a deţinut-o până în vara anului 2012.

Borza a mai spus însă că dacă niciunul dintre candidaţii aflaţi pe lista scurtă nu se va ridica la nivelul aşteptărilor, este posibil ca procedura să fie reluată. „Dacă găsim pe cineva mai bun, facem pasul, dacă nu, nu are niciun rost“.

Hidroelectrica a avut anul trecut o cifră de afaceri de 3,4 miliarde lei (765,7 mil. euro), cea mai mare din istorie, cu 10,3% mai mare faţă de nivelul din 2013, şi un profit de 1,2 miliarde lei (270 mil. euro). În ciuda rezultatelor record, compania încă se află în insolevnţă, ieşirea din această stare fiind condiţionată de soluţionarea proceselor aflate în derulare. Hidroelectrica a intrat pentru prima dată în insolvenţă în iunie 2012, a ieşit după un an, pentru ca la începutul anului 2014 să revină în insolvenţă.

Reprezentanţii companiei au anunţat recent că iau în calcul o diversificare a portofoliului de producţie prin preluarea „câtorva sute“ de MW în proiecte eoliene.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO