ZF News

Un grup de investitori români preia MVNO-ul Enigma System. Şef este omul de la care a plecat investigaţia de concurenţă care a adus Orange şi Vodafone amenzi de 63 mil. euro

Alexandru Albu, la conferinţa de presă din anul 2006, în cadrul căreia denunţase comportamentul abuziv al marilor jucători de pe piaţă

Alexandru Albu, la conferinţa de presă din anul 2006, în cadrul căreia denunţase comportamentul abuziv al marilor jucători de pe piaţă

Autor: Adrian Seceleanu

12.04.2013, 08:13 2712

Un grup de investitori români a preluat compania Enigma System, un operator virtual de telefonie mobilă (MVNO) care urma să-şi lanseze serviciile în acest an şi care voia să se diferenţieze pe piaţă oferind servicii noi precum posibilitatea de a avea acelaşi număr de mobil pe două telefoane, a anunţat Mihai Eftimie, antreprenorul care a fondat firma.

Compania îşi va schimba numele în Runex Telecom şi va fi condusă de Alexandru Albu, managerul care în 2006 conducea operatorul alternativ de telefonie fixă Netmaster Communications. Netmaster a reclamat în 2006 că marii operatori de telecom fac abuz de poziţia dominantă de pe piaţă pentru a elimina companiile mici, ceea ce a dus la declanşarea unei investigaţii de către Consiliul Concurenţei. Investigaţia a avut ca rezultat amendarea Orange şi Vodafone cu 63 mil. euro, pentru abuz de poziţie dominantă.

Eftimie a precizat despre tranzacţie doar că a fost încheiată cu un grup de investitori din România şi că a vizat întregul pachet de acţiuni, fără a oferi detalii despre sumă sau identitatea cumpărătorilor.

“Negocierile care au durat aproape o lună au avut în vedere stabilirea potenţialului cumpărătorilor de a continua proiectele companiei şi de a le finanţa în totalitate”, conform anunţului. ZF a scris săptămâna trecută că Eftimie a ieşit din acest business.

”Noii investitori sunt persoane cu o vastă experienţă pe piaţa telecomunicaţiilor din România şi aduc, pe langă experienţa lor în acest domeniu, resursele financiare şi operaţionale necesare finalizării unui proiect de o asemenea anvergură”, a declarat Eftimie. ”Plec din această companie cu convingerea că dinamica industriei telecomunicaţiilor din România se va accentua în următoarele săptămâni, iar operatorii alternativi de telefonie mobilă vor câştiga o cotă de piaţă semnificativă. Las în urmă nişte proiecte inovatoare, precum şi nişte direcţii de urmat pentru o abordare complet diferită a utilizatorilor de telefonie mobilă. În perioada imediat următoare, mi-am propus să mă ocup de câteva proiecte personale şi să petrec mai mult timp cu familia şi cei apropiaţi", a spus el.

După preluare, compania va primi un nou nume - RUNEX Telecom, şi va trece printr-un rebranding, care includ un nou website şi o nouă identitate vizuală.
Noul CEO şi administrator al companiei va fi Alexandru Albu, fondator şi director executiv al Netmaster Communications, unul dintre primii operatori alternativi de telefonie fixă din România.

“Obiectivele principale ale noii conduceri sunt atât finalizarea proiectelor iniţiate de Enigma-System, precum şi aducerea unor noi produse şi servicii pe piaţa de telefonie şi internet mobil, unele dintre ele în premieră pentru ţara noastră”, potrivit anunţului Enigma.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO