Eveniment

Unul dintre patronii de la Regiotrans s-a sinucis în toaleta unui avion. Compania era anchetată de DNA în dosarul CFR

Unul dintre patronii de la Regiotrans s-a sinucis în...

Autor: Departamentul Social

26.02.2015, 12:08 4429

Presa din Costa Rica, citată de Noticiasrcn.com, a relatat, joi, că românul care s-a sinucis în toaleta unui avion de pe ruta Columbia-Costa Rica se numeşte Costel Comana şi are 53 de ani.

Potrivit Noticiasrcn.com, românul plecase din Brazilia spre Costa Rica, trecând prin Bogota.

Sursa citată a precizat că bărbatul a părăsit Brazilia, pentru a evita să fie prins.

Potrivit site-ului, românul era însoţit în avion de o femeie care călătorea alături de el, iar aceasta a văzut că este nervos şi că a mers la toaleta din avion de mai multe ori. După o perioadă mai îndelungată, în care Costel Comana nu s-a întors de la toaletă, femeia s-a dus şi a încercat uşa. Neprimind niciun răspuns, a forţat uşa, împreună cu personalul din avion, românul fiind descoperit fără viaţă.

Sursa citată mai menţionează că pasagerul român nu avea bilet de întoarcere la Bogota.

Potrivit Revistei Forbes, Costel Comana figura în Top 500 miliardari, cu afaceri în domeniul feriviar.

Primele informaţii despre românul găsit mort în toaleta unui avion care efectua un zbor de la Bogota la San Jose, capitala Costa Ricăi au fost date, joi, de compania columbiană Avianca, citată de Xinhua în pagina electronică.

"Avianica anunţă cu regret că un pasager român a fost găsit mort la bordul zborului LR 697 operat astăzi (miercuri) de către filiala sa LACSA pe ruta Bogota-San Jose", a anunţat compania columbiană într-un comunicat, precizând că zborul comercial a decolat de la Bogota la ora locală 8.01 (16.31, ora României) şi a sosit la San Jose la ora locală 9.05 (18.05, ora României).

Omul de afaceri Costel Comana, care controla operatorul de transport feroviar Regiotrans, alături de Iorgu Ganea, era cercetat în dosarul în care oficiali din Ministerul Transporturilor şi din CFR sunt suspectaţi de luare de mită pentru favorizarea unor firme la licitaţii.

În acest dosar, omul de afaceri Iorgu Ganea şi Estrella Ştefănescu, şefa Serviciului Urmărire Transporturi din CFR, au fost arestaţi preventiv în 20 februarie.

De asemenea, sunt urmăriţi penal Claudiu Octavian Dumitrescu, director al Direcţiei Feroviare din cadrul Direcţiei Generale Transport şi Infrastructură din Ministerul Transporturilor, şi Costache Nicolau, director general al Regionalei Căi Ferate Braşov. În acelaşi caz se fac acte de urmărire penală şi faţă de SC Regiotrans SRL Braşov, Florin Hădărean, directorul societăţii, şi Gheorghe Valentin Ciapraz.

Procurorii au făcut, în 18 februarie, percheziţii la Ministerul Transporturilor, Compania Naţională CFR, Regionala CFR din Braşov şi mai multe firme.

Procurorii susţin că, în perioada decembrie 2011 - ianuarie 2012, prin intermediul lui Claudiu Dumitrescu, reprezentant al Ministerului Transporturilor în compania CFR Călători, oamenii de afaceri Comana şi Ganea au acţionat constant în comisiile specializate din MT pentru menţinerea modului de calcul al subvenţiei prevăzute în contractele de servicii publice pentru transportul feroviar de călători aferente perioadei 2012 - 2015.

În perioada 28 septembrie 2012 - 19 decembrie 2012, Dumitrescu le-ar fi divulgat sistematic celor doi oameni de afaceri date şi informaţii cu privire la strategia vizată pe linia obţinerii subvenţiei pentru transportul feroviar de călători de către principalul concurent al firmei Regiotrans - operatorul naţional de călători SNTFC "CFR Călători" SA Bucureşti. Astfel, în 28 septembrie 2012 Dumitrescu i-ar fi informat pe cei doi despre intenţia companiei CFR Călători de a creşte cu aproximativ trei milioane numărul de kilometri pe care intenţionează să-i opereze în cadrul pachetului minim social pentru anul 2013, aspect care ar fi determinat diminuarea coeficientului tren/kilometru calculat pentru ceilalţi operatori feroviari privaţi, inclusiv Regiotrans.

Estrella Ştefănescu este acuzată că ar fi favorizat Regiotrans şi RC-CF Trans, firmele oamenilor de afaceri Iorgu Ganea şi Costel Comana, în licitaţii, primind în schimb de la aceştia diverse bunuri şi servicii, printre care card de combustibil, cazări la pensiuni, telefoane mobile, dar şi bani pentru a participa la o nuntă în familie, se arată în documentele anchetatorilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO