ZF News

Vicepreşedinte Orange: Pe termen lung în România rămân trei jucători mari în telecom

Benoit Scheen

Benoit Scheen

Autor: Adrian Seceleanu

12.12.2013, 21:46 32635
Piaţa de telecomunicaţii din Ro­mâ­nia, care are o valoare anuală de circa 3,2 mld. euro, nu va putea sus­ţine pe termen lung un nu­măr de patru jucători mari în con­diţiile în care profitul nu va putea susţine investi­ţiile în reţele pe care ar trebui să le facă toate companiile pentru a fi competitive, a declarat într-un interviu pentru ZF Benoit Scheen, vicepre­şe­dinte al Orange Group şi cel care răspunde de opera­ţiu­nile grupului francez pe toate pie­ţele din Europa cu excepţia Franţei.

„Poate că acest lucru nu se va în­tâmpla în următorii 2-3 ani în Româ­nia, dar pe termen lung va fi imposibil ca piaţa să poată susţine investiţiile necesare pe termen lung, dacă sunt atât de mulţi jucători“, a spus Scheen.

În România sunt patru mari grupuri de telecom cu operaţiuni de comunicaţii mobile (Orange, Vodafone, Cosmote / Rom­telecom şi RCS&RDS).

Atât în România, cât şi pe alte pieţe europene, o ase­menea configuraţie a pie­ţei nu va fi sustenabilă. „Pe toate pieţele nu este destul loc pe termen lung pentru a avea patru jucă­tori care să obţină suficient profit pentru a investi pe ter­men lung. Eu cred, dar nu ştiu când şi cum se va întâmpla acest lucru, că pe termen lung în majoritatea pieţelor europene vor exista doar trei jucători mari.“

Citiţi mai multe detalii aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 13.12.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO