ZF News

Visa: Creşterea plăţilor electronice cu 10% reduce economia subterană cu 5%

Visa: Creşterea plăţilor electronice cu 10% reduce...

Autor: Liviu Popescu

10.03.2015, 00:05 190
Economia subterană are o pondere de 28% din Produsul Intern Brut (PIB) al României, nivel care va putea fi redus pe măsură ce plăţile electronice se vor dezvolta, susţine Cătălin Creţu, director subregional pentru organizaţia de plată Visa Europe. El spune că creşterea anuală de 10% a plăţilor electronice timp de patru ani reduce economia subterană cu până la 5%.
 
„Schimbările cadrului de reglemen­tare a pieţei plăţilor electronice vor fi deter­minate de o intersecţie a re­gle­mentărilor europene cu propunerea legislativă care deja există în Parlament şi care aduce la un loc reglementarea comisionului interbancar şi plafonarea plăţilor în numerar”, a spus Creţu la un eveniment organizat de Visa.
 
Proiectul de lege prevede pla­fonarea plăţilor în numerar şi limi­tarea comi­sioanelor interbancare la tranzacţiile prin carduri la 0,2% pentru cardurile de credit, respectiv 0,3% pentru cardurile de debit. Comisionul interbancar este de obicei plătit de banca comerciantului către banca emitentă a cardului de fiecare dată când este efectuată o plată la POS.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO