ZF Salarii

Ce salariu are un angajat care face vânzări prin telefon şi este la primul job

Ce salariu are un angajat care face vânzări prin...

Autor: Corina Mirea

10.09.2014, 20:47 2956

Angajaţii care fac vânzări prin telefon şi care nu au experienţă pe piaţa muncii sau care nu cunosc o limbă străină câştigă lunar minim 800 de lei net, însă aceştia pot ajunge să îşi mărească salariul cu 50% dacă îşi fac target-ul stabilit de şefi, potrivit unor informaţii centralizate de firma de recrutare şi închiriere de forţă de muncă temporară Pro Solutions Agency.

Totodată, sunt şi angajaţi care fac vânzări prin telefon şi care pot ajunge să îşi crească salariul de cinci sau chiar de şase ori, în funcţie de câţi clienţi conving pe zi să cumpere produsele companiei.

„Companiile din telcom au început să pună mare accent pe retenţia clienţilor, întrucât pe piaţă, serviciile oferite atât ca diversitate şi chiar din punctul de vedere al calităţii, sunt similare. Astfel, s-au creat departamente de customer care dedicate în totalitate acestui segment. Chiar şi procesele de „vânzare” sunt axate în primul rând pe retenţie, nu neapărat pe ideea de a câştiga clienţi noi.  Furnizorul ştie că printr-o relatie foarte buna cu clienţii existenţi, se poate baza pe un venit constant”, spune Diana Andreescu, business development manager al Pro Solutions Agency, companie care anul trecut a avut afaceri de aproximativ 5,8 milioane de euro.

În luna iulie, salariul mediu pe economie al angajaţilor din telecomunicaţii trecuse de pragul de 3.000 de lei net, ceea ce înseamnă că este de aproape două ori mai mare ca cel de la nivelul întregii economii, potrivit datelor de la Institutul Naţional de Statistică (INS).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO