ZF Transilvania

26 de manageri au terminat primul EMBA oferit la Cluj

26 de manageri au terminat primul EMBA oferit la Cluj

Autor: Laurentiu Cotu

04.10.2017, 17:31 427

Prima generaţie a Şcolii de Business britanice cu predare în Cluj-Napoca a ajuns la momentul absolvirii, cursanţii din România obţinând cele mai bune rezultate dintre toţi cei care finalizează acum studiile la EMBA University of Hull în Marea Britanie, Hong Kong, Singapore şi Bahrain, potrivit unui comunicat al Universităţii Babeş-Bolyai.

Încheierea studiilor se va face în cadrul unei ceremonii, care va reuni absolvenţii primei generaţii, cursanţii actuali şi partenerii programului, după ce în luna iulie a fost organizat un eveniment similar în localitatea Hull din Marea Britanie, de University of Hull.

Cei 26 de cursanţi din prima grupă a Şcolii de Business din Cluj au parcurs 12 module, cursuri care au avut loc în Cluj-Napoca şi în Hull, predate de profesori britanici. Diploma de absolvire este internaţională, acordată de University of Hull. Cei care termină studiile EMBA se alătură unei comunităţi globale de alumni, cu peste 28.000 de membri din 150 de ţări.

Şcoala de business 100% britanică a fost lansată în Cluj-Napoca, în anul 2015, printr-un parteneriat între University of Hull, Universitatea Babeş-Bolyai, Banca Transilvania şi compania clujenă Electrogrup, controlată de fraţii Mureşan. Programul este acreditat internaţional de The Association of MBAs şi de The Association to Advance Collegiate Schools of Business. În prezent, la EMBA University of Hull studiază peste 50 de manageri şi antreprenori români şi străini. 

În România există 12 programe de MBA sau Executive MBA oferite de şcolile de afaceri, după ce ultimii ani au fost caracterizaţi de o serie de exituri ale unor şcoli din România, dar şi de intrarea altora. Peste 6.000 de manageri din România au terminat cursurile unui program de educaţie managerială de tip MBA sau Executive MBA oferit de una dintre şcolile de afaceri din România, arată datele centralizate de ZF pe baza chestionarelor completate de şcolile de afaceri.

laurenţiu.cotu@zf.ro      

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO