ZF Transilvania

500.000 de euro de la UE pentru consilierea a 600 de şomeri din Cluj

Autor: Laurentiu Cotu

28.06.2011, 16:32 446

Peste 600 de persoane din regiunea Nord-Vest vor beneficiapentru o perioadă de 18 luni de consiliere, informare şi asistenţăîn vederea găsirii unui loc de muncă, în cadrul unui proiectfinanţat din fondurile europene pentru resurse umane.

Proiectul, cu o valoare de aproximativ 500.000 de euro, îşipropune creşterea gradului de ocupare a forţei de muncă şi,implicit, scăderea şomajului în rândul persoanelor inactive, şomeresau în căutarea unui loc de muncă.

Programul este destinat persoanelor din regiunea Nord-Vest, înspecial celor din municipiul Cluj-Napoca şi din alte şase regiunirurale (Poieni, Ciucea, Negreni, Iara, Mihai Viteazu şi Călăţele).Proiectul este câştigat şi implementat de firma de consultanţă înmanagement KCMC (K Consulting Management and Coordination).

''Persoanele cărora le este dificil să ajungă în Cluj-Napoca nuvor avea mai puţine şanse la angajare, deoarece echipa noastră seva deplasa şi le va oferi consiliere şi orientare în carieră directîn localităţile de unde provin", a declarat pentru ZF TransilvaniaCiprian Necula, managerul proiectului N.O.R.D.- Nevoia deorientare, reorientare şi dezvoltare şi director executiv alcompaniei KCMC.

În cadrul proiectului, 610 persoane vor fi informate despreoportunităţi de dezvoltare şi ocupare profesională (250 de oamenivor fi consiliaţi profesional, iar alte 100 de persoane vor fisprijinite să participe la cursuri de iniţiere în utilizareacalculatorului), urmând ca 21 de oameni să se angajeze în urmacursurilor la care vor participa. Proiectul se adresează şomerilortineri, cu vârsta cuprinsă între 16 şi 24 de ani, şomerilor cuvârstă de peste 45 de ani, dar şi persoanelor aflate în şomaj demai mult timp.

Până în 2013, România are la dispoziţie 4,25 mld. euro de laUniunea Europeană pentru dezvoltarea resurselor umane, prinintermediul programului POSDRU. Până în prezent, valoarea celor2.000 de contracte semnate prin intermediul acestui programdepăşeşte 3,5 miliarde de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO