ZF Transilvania

Adam Ambrus: Clientii renunta la birourile din centru pentru cladirile din afara Clujului

Adam Ambrus: Clientii renunta la birourile din centru pentru cladirile din afara Clujului

Adam Ambrus, director general Amera Grup: Amera Tower din localitatea Baciu este singura cladire de birouri de clasa A care se situeaza in afara orasului. Avem inchiriate spatii pentru diverse companii de call-center, outsourcing, back-office si IT, care nu au nevoie de interactiunea directa cu clientii.

29.01.2009, 19:00 1034

Grupul Amera, detinut de omul de afaceri clujean Adam Ambrus, a anuntat ca aproximativ 50% din spatiile de birouri din cladirea Amera Tower construita in localitatea Baciu, judetul Cluj sunt ocupate. Conducerea companiei clujene estimeaza ca pana in luna iunie a anului in curs Amera Tower va fi inchiriata in totalitate.

"La finele anului trecut am finalizat o investitie de aproximativ 5 milioane de euro in constructia cladirii de birouri Amera Tower din localitatea Baciu, aceasta fiind, totodata, singura cladire de birouri de clasa A care se situeaza in afara orasului. Avem inchiriate spatii pentru diverse companii de call-center, outsourcing, back-office si IT, care nu au nevoie de interactiunea directa cu clientii'', a declarat pentru ZF Transilvania Adam Ambrus, directorul general Amera Grup.
Potrivit reprezentantilor Amera Tower, in aceasta luna si-au inceput activitatea primele firme care au inchiriat spatii in cladire, printre care Outokumpu, companie finlandeza producatoare de otel si inox, Ziegler Romania, firma cu capital german care se ocupa cu productia si comercializarea mobilierului stradal, Ip Control, furnizor de servicii IT, compania austriaca AVE, cu activitati de colectare si prelucrare a deseurilor industriale, si firma Aludesign, cu capital romanesc, specializata in consultanta si proiectare.
"Am reusit sa finalizam aceasta investitie in conditiile in care piata imobiliara locala este afectata de criza financiara. Proiectul Amera Tower a fost demarat in urma cu doi ani, constructia este dispusa pe 12 nivele si este amplasata pe fosta platforma industriala a comunei Baciu, in apropierea parcului industrial Tetarom I'', a spus Adam Ambrus.
Proiectul Amera Tower reprezinta o investitie de 5 mil. euro, cu o suprafata utila inchiriabila de 5.800 mpSuprafata construita a proiectului Amera Tower este de 8.900 mp, suprafata utila inchiriabila este de 5.800 mp, iar suprafata utila inchiriabila pe nivel este cuprinsa intre 30 si 580 mp. Cladirea dispune si de o parcare de 134 de locuri, doua sali de conferinta cu o capacitate de 30, respectiv 150 de locuri, restaurant, sala de mese, agentie bancara si spatiu comercial.
"Amera Tower este prima cladire de birouri si, totodata, cel mai mare proiect dezvoltat de Amera Grup. Am ales localitatea Baciu pentru constructia Amera Tower, tinand cont de faptul ca in momentul demararii proiectului centrul orasului Cluj-Napoca este inaccesibil din punct de vedere al preturilor'', spune Adam Ambrus.
Potrivit directorul general Amera Grup, birourile sunt situate la nivelurile 1-10, la parter suprafata total inchiriabila este de 415 mp, aici aflandu-se spatii comerciale, un restaurant si un coffee sandwich shop. La ultimul nivel, suprafata total inchiriabila este de 146 mp, fiind construite aici o sala de conferinte, o sala de sedinte si o sala de mese. "Suntem in discutii cu alte trei companii si am semnat antecontracte cu acestea pentru ocuparea a inca trei niveluri din Amera Tower, care vor fi predate pana la inceputul lunii mai a anului in curs. Companiile sunt din domeniile IT, outsourcing si servicii'', a afirmat directorul general Amera Grup.
Amera Grup, care se ocupa de investitii in domeniul industrial si imobiliar, a fost infiintat anul trecut de omul de afaceri clujean Adam Ambrus, care administreaza totodata patrimoniul Nervia Grup.
Un alt proiect dezvoltat de Adam Ambrus si finalizat in 2008 este Parcul Industrial Apahida, investitie care se ridica la 11,5 mil. euro. In primii doi ani de la demararea proiectului au fost realizate aici investitii de 5 milioane euro pentru achizitii de terenuri, lucrari de infrastructura si viabilizare ale Parcului Industrial. Banii intrebuintati in dezvoltarea acestui proiect au provenit 80% din surse proprii, restul de 20% din sumele investite fiind obtinute prin credite bancare.
Omul de afaceri clujean Adam Ambrus, a detinut functia de director general in cadrul ACE Romania si a fondat grupul Nervia in 2005, impreuna cu fosta conducere executiva a grupului ACE Spania.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO