ZF Transilvania

Austriecii de la Venta Real Estate fac un centru comercial de 10 mil. euro langa Turda

01.10.2008, 20:00 65

Grupul austriac de investitii Venta Real Estate Group investeste 10 milioane de euro intrun centru comercial denumit Solaris Park, situat in judetul Cluj, in­tre Campia Turzii si Turda. Investitia va fi realizata de filiala din Romania a grupului austriac TCT High De­ve­lop­ments.
„Am investit peste 10 milioane de eu­ro in Solaris Park, pentru ca ne asteptam ca piata de retail din Romania sa inregistreze o crestere cu precadere pentru orasele de 50 pana la 200.000 de locuitori. Centrul comercial se va deschide in luna octombrie si va avea o suprafata de 39.000 de metri patrati si un numar de 315 locuri de parcare”, a declarat pentru ZF Transilvania Markus Goessl, directorul de investitii din cadrul Venta Real Estate Group.
Oficialii Solaris Park au anuntat ca publicul tinta al centrului comercial sunt locuitorii din ora­sele Campia Turzii si Turda, care totalizeaza un numar de 85.000 de locuitori. „Credem ca majoritatea clientilor nostri vor fi din orasele Cam­pia Turzii si Turda, dar si din satele vecine si vom totaliza un public tinta de 180.000 de oa­meni”, a anuntat Markus Goessl.
Reprezentantii Solaris Park au anun­tat ca intentioneaza sa creeze un numar de aproximativ 100 de locuri de munca. „In cele peste 20 de magazine care vor avea sediul in cadrul centrului comercial vom crea in jur de 100 de locuri de munca”, a sustinut Markus Goessl.
Oficialii Solaris Park au anuntat ca o suprafata de 80% este inchiriata pana in momentul de fata. “Pentru 80% din suprafata avem deja chiriasi si suntem in momentul de fata in tratative pentru restul spatiilor cu alte companii, insa cre­dem ca vom dori sa inchiriem spatiile dupa deschidere pentru a ridica pretul chiriei”, a sustinut Markus Goessl.
Printre chiriasii cheie ai centrului comercial, oficialii Solaris Park iau anuntat pe Tehnomarket, Sprider si Leonardo. „Am ales chiriasii pentru a avea un mix de magazine de haine, supermarket, ca­fenele si restaurante, pentru a satisface un public mai divers”, a anuntat Markus Go­essl.
Oficialul companiei Venta Real Estate Group a anuntat ca firma intentionea­a sa investeasca in Romania in principal in proiecte cu o valoare cuprinsa intre 10 si 30 de milioane de euro. „Intentionam sa dezvoltam si in Romania proiecte imobiliare, spatii de birouri sau chiar si alte centre comerciale, dar in principal proiecte cu o valoare cuprinsa intre 10 si 30 de milioane de euro”, a declarat Markus Goessl.
Reprezentantii companiei Venta Real Estate Group au anuntat ca au investit asa de tarziu in Romania din cauza pretului ridicat al terenului. “Investitiile noas­tre din Romania sunt incetinite de pretul mare al terenului. Ni s-au propus mai multe proiecte, chiar pentru un centru comercial la Timisoara sau pentru spatii de birouri la Iasi”, a spus Goessl.
Oficialii companiei Venta Real Estate Group au declarat ca piata de investitii tinta pentru compania lor in Romania sunt orasele sub 200.000 de locuitori. „Nu intentionam sa investim in Bucuresti, pentru ca toate companiile mari au deja sediul acolo si credem ca este o piata prea aglomerata. Investitiile noastre au ca tinta orasele intre 50 si 200.000 de locuitori si observam ca mai sunt orase in Romania in care piata de retail ar mai putea primi si alti clienti”, a subliniat Markus Goessl.
Oficialii companiei au anuntat ca investitia in centrul comercial este facuta cu scopul ca acesta sa fie revandut . „Noi putem vinde si in momentul de fata centrul comercial, insa estimez ca perioada in care vom vinde centrul comercial este de 2-3 ani de la deschidere”.
Venta Real Estate Group este o firma austriaca infiintata in 1991, cu filiale in Ungaria din 1992, Ucraina din 2000, Bulgaria din 2002, Slovacia din 2003, Lituania si Moldova din 2006 , respectiv Romania si Rusia din 2007. Compania investeste in constructiile imobiliare, realizarea spatiilor de birouri si in centre comerciale pe care ulterior le vinde.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO