ZF Transilvania

Bossini a deschis cel de-al şaselea magazin din România în Sora Shopping Cluj

Bossini a deschis cel de-al şaselea magazin din România...

Autor: Laurentiu Cotu

12.12.2012, 14:29 1642

Retailerul de îmbrăcăminte Bossini, prezent pe piaţa românească din 2007, şi-a extins reţeaua locală la şase magazine, după deschiderea unei unităţi în centrul comercial Sora Shopping Cluj. Noul magazin Bossini din Cluj-Napoca se întinde pe 2 nivele, are o suprafaţă de 150 mp şi oferă produse vestimentare, casual şi smart casual, atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi şi copii. Retailerul mai deţine magazine pe piaţa locală în Alba Iulia, Zalău, Bistriţa, Deva, plus încă o unitate la Cluj.

‘’Am ales Sora Shopping Center pentru că este o zonă tranzitată de mii de clujeni şi pentru că centrul oraşului ar trebui să fie punctul 0 al retailului de haine, al oricărui oraş. Suntem primul brand internaţional care deschide un magazin în centrul Clujului după perioada de criză, fiindcă credem în potenţialul pe care această zonă îl are. Suntem deja prezenţi în mall, dar am ales să ne orientăm şi către clienţii din centrul oraşului’’, a declarat Hadeel Shakhshir, director general Bossini din România.

Magazinul Sora a fost deschis în anul 1938, fiind la început un magazin alimentar, ulterior transformându-se în centru comercial. În anul 2008 Sora deţinea peste 77 magazine, o cafenea, fast-food, pizzerie, restaurant, un casino si un supermarket, dar odată cu deschiderea celor două malluri din Cluj (Polus Center şi Iulius Mall Cluj) şi venirea crizei, activitatea comercială a centrului a scăzut considerabil. Multe din brandurile de îmbăcăminte şi încălţăminte din centrul comercial Sora Shopping Cluj s-au închis, ori s-au reorientat către alte zone ale oraşului. 

‘’Sora Shopping Center a trecut printr-o perioadă dificilă în care activitatea comercială a scăzut dramatic din cauza crizei economice, însă ne dorim să reanimăm comerţul din zona centrală a oraşului Cluj-Napoca. Pentru aceasta, Sora a trecut printr-o reorganizare, iar noul plan include atragerea brandurile mari către centrul oraşului’’, a declarat Gheorghe Irimieş, manager general Sora Shopping Center.

Bossini deţine o reţea de peste 1.480 de magazine la nivel global, având sediu central în Hong Kong. Bossini International Holdings Limited este listată la Bursa de Valori din Hong Kong, deţine o reţea  de distribuţie extinsă în 36 de ţări şi regiuni din întreaga lume, cu principale pieţe în Hong Kong, China continentală, Taiwan şi Singapore.

laurenţiu.cotu@zf.ro

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO