ZF Transilvania

Cel mai mare producator de ciorapi a intrat in insolventa

02.09.2009, 18:32 232

Cel mai mare producator de ciorapi din Romania, Mondex Sibiu, companie controlata de Calin si Virgil Vircolacu, a cerut deschiderea procedurii de insolventa la Tribunalul Sibiu, urmand sa demareze un program de reorganizare si sa incerce sa achite datoriile catre principalii creditori.

"In aceasta perioada suntem in faza de observatie, urmand apoi elaborarea planului de reorganizare a activitatii societatii Mondex. Nu va putem informa referitor la masurile pe care le vom intreprinde'', a declarat administratorul special Calin Bogdan Vircolacu, care detine alaturi de Virgil Adrian Vircolacu 96% din titlurile companiei, potrivit propriilor informatii.

Vircolacu nu a precizat nivelul datoriilor si nici cine sunt principalii creditori ai companiei, insa, potrivit reprezentantilor Directiei Finantelor Publice Sibiu, in luna iulie a acestui an companiei Mondex i-au fost deja confiscate unele bunuri din cauza datoriilor la bugetul de stat.

Mondex avea datorii totale de peste 54,5 mil. lei (aproximativ 13 mil. euro) in decembrie 2008, potrivit informatiilor de pe site-ul Ministerului Finantelor. In 2008, compania a raportat o cifra de afaceri de 40,8 mil. lei (11,6 mil. euro) si un profit nesemnificativ de 71.000 lei (17.000 de euro).

Incepand din 2005, Mondex a dezvoltat o retea nationala de magazine, care a ajuns de la cinci unitati in 2005 la peste 100 de magazine in acest an. Compania sibiana, cu 700 de angajati, produce anual peste 12 milioane de perechi de sosete si aproximativ 9,6 milioane de ciorapi de dama. Mondex este primul mare producator de textile care intra in insolventa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO