ZF Transilvania

Cifra de afaceri dubla pentru Lipoplast Timisoara

03.05.2004, 00:00 282



Grupul de firme Lipoplast din Timisoara, specializat in productia de geamuri termopan si tamplarie PVC, a realizat anul trecut o cifra de afaceri de 6 milioane de euro, aproape dublu fata de 2002.



"Dezvoltarea din ultimii ani, mai ales dupa anul 2000, s-a datorat specializarii departamentelor din cadrul societatii, care au devenit firme de sine statatoare. Grupul Lipoplast cuprinde acum firmele Slide (usi automate si de garaj) Alta (tavane false), Nebacsim (constructii si amenajari interioare), Expert Montaj (montare de tamplarile si pereti cortina) si Fusion Glas (sticla termopan)", a declarat Valeriu Carpanu, actionarul principal al grupului.



Societate cu capital mixt romano-german, Lipoplast a fost infiintata in 1994, iar in primul an de activitate a avut o cifra de afaceri de 150.000 de euro pe an. Din 1999 societatea a reusit sa patrunda pe piata europeana astfel ca la ora actuala aproximativ 30% din productia firmei (in valoare de un milion de euro) pleaca spre Germania, Italia, dar mai ales spre Blegia, Olanda si Luxemburg.



In urma investitiilor facute in echipamente, compania a ajuns la o capacitate de productie de circa 500 de termopane pe zi si 20.000 de metri patrati de sticla pe luna. Pentru procurarea materiei prime, firma timisoreana deruleaza relatii comerciale cu o serie de furnizori de talie mondiala precum HT Proplast AG, producator al profilului Trocal si numarul unu in materie de profile PVC; Guaridan (S.U.A), Saint Gobain (Franta) si Glaverbel (Belgia) care furnizeaza sticla.



Daca pana acum interesul Lipoplast s-a concentrat exclusiv asupra lucrarilor de amploare - firma timisoreana a montat cortine de sticla pentru sediile BRD Groupe Societe Generale, Alcatel si Romtelecom, participand si la amenajarea magazinelor Metro, Bila si Profi din Timisoara - dupa 10 ani de activitate conducerea firmei s-a decis sa exploateze mai bine sectorul de piata reprezentat de publicul larg.



"Acum piata ferestrelor termoizolante si a tamplariei din PVC este in continua dezvoltare in vestul tarii, in Timisoara atat firmele cat si persoanele fizice fiind prinse intr-un adevarat curent al amenajarilor si re-amenajarilor", spune Valeriu Carpanu.
transilvania@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO